Osaka Bakery – Japansk brød i Phnom Penh

Osaka Bakery, A Japanese bakery in Phnom Penh

Forleden introducerede en ven til en ven introducerede mig til Dr. Midori Kotani. Midori er en ret fantastisk kvinde, for ud over at være en ledende forsker indenfor sit felt i Japan, har hun også lige har åbnet et japansk bageri i Phnom Penh. Bageriet er et socialt projekt som Midori selv har startet og finansieret, og hvor unge cambodianere fra fattige kår kan få uddannelse i at bage fint lyst brød.

Japansk brød er blødt, hvidt og luftigt, og hvedemelet, der anvendes i fremstillingen, er af en særlig fin slags, som man ikke kan få i Cambodia. Midori importerer derfor alt mel fra Japan, så man får den helt autentiske japanske smag, som alle, der har besøgt en bager i Japan, helt sikkert vil kunne genkende.

Indtil videre bager Osaka Bakery kun sandwichbrød, og kunderne er primært virksomheder, der bestiller sandwich som catering. Jeg fik serveret to frisksmurte sandwich med æg og med kød, og de smagte begge to himmelsk. Jeg synes det er sådan et fint projekt, og jeg glæder mig til at følge Osaka Bakery i fremtiden.

Osaka Bakery flytter snart til nye lokaler, hvor der også er en café:

Osaka Bakery, #95CEO,st. Sothearos, sangkat tonle basac, khan chamkarmon, Phnom Penh