Opskrift: Hindbærsnitter

Opskrift: Hindbærsnitter

Hindbærsnitten er en rigtig dansk klassiker, og de lækre snitter med hindbærsyltetøj er faktisk ikke særlig svære at lave. Jeg synes at de hindbærsnitter man køber hos bageren ofte er lidt for søde, og lidt for store, men så er det jo godt, at man selv kan bestemme, hvis man bager selv.

Mine hindbærsnitter er lavet med en gammeldags mørdej, som jeg fandt opskriften på i min mormors gamle kogebog. De er cirka halv størrelse af dem, man finder hos bageren, og så er de en lille smule tykkere, og en lille smule grimmere, og ser meget hjemmelavede ud:)

Noter

Jeg bager med flormelis i stedet for almindeligt sukker, men har du ikke så meget flormelis hjemme, kan du også bruge almindeligt sukker til dejen.

Jeg bruger frysetørrede hindbær i stedet for krymmel, for jeg kan godt lide den lidt syrlige smag fra hindbærrene og så synes jeg de ser rigtig fint ud med alt de lyserøde.

Når hindbærsnitterne er færdigbagte skal det hele gå lidt hurtigt, så sørg for at have glasur og frysetørrede hindbær klar. Hindbærsnitterne er nemlig lettest at skære ud, når de lige er kommet ud af ovnen. Får de lov at køle af er de svære at skære i, uden at de brækker.

Opskrift: Hindbærsnitter

Recipe by Mitzie Mee – Sanne Course: BagningCuisine: Danmark
Antal

10-12

snitter

Hindbærsnitten er en rigtig dansk klassiker, og de lækre snitter med hindbærsyltetøj er faktisk ikke særlig svære at lave. Jeg synes at de hindbærsnitter man køber hos bageren ofte er lidt for søde, og lidt for store, men så er det jo godt, at man selv kan bestemme, hvis man bager selv.

Ingredienser

  • 300 g 300 hvedemel

  • 100 g 100 flormelis

  • 1 tsk 1 vaniljesukker

  • 200 g 200 smør

  • 1 1 æg

  • Glasur
  • 200 g 200 flormelis (ca. 4 dl)

  • 2-3 spsk 2-3 kogende vand

  • Frysetørrede hindbær eller krymmel

  • Fyld
  • 1 ½ -2 dl 1 ½ -2 Hindbærmarmelade

Sådan gør du

  • Bland mel, flormelis og vaniljesukker i en stor skål.
  • Smulder smørret i melblandingen.
  • Tilsæt æg og ælt dejen let. Den skal bare lige samles.
  • Forvarm ovnen til 185ºC (170ºC hvis varmluftovn). Gør en bageplade klar med bagepapir.
  • Rul dejen ud på bordet og sørg for at have godt med mel ved hånden, så den ikke klistrer fast. Dejen skal være ca. 4-5mm tyk og måle omkring 20cm x 30cm. Læg den udrullede dej over på bagepladen. Driller det, kan du også rulle dejen ud på bagepladen.
  • Skær dejen ud på langs i 4 lige store rektangulære stykker. Skær også langs siderne, så stykkerne er lige. Se om du kan flytte lidt på dejstykkerne, så der er lidt mellemrum mellem dem, så de ikke klistrer sammen under bagningen.
  • Bag i den forvarmede oven i 20-25 minutter, eller indtil snitterne er gyldenbrune. Når hindbærsnitterne er færdigbagt er det vigtigt at du er klar med fyld og glasur, så du kan samle snitterne lige så snart de er ude af ovnen.
  • Mens hindbærsnitterne bliver bagt kan du derfor med fordel lave glasuren. Bland flormelis og kogende vand i en lille skål indtil glasuren har ønsket konsistens. Det er bedre at starte med lidt for lidt vand end for meget, da det er svært at få glasuren ordentlig, hvis den først er blevet for flydende.
  • Læg glasur på 2 af de varme stykker. Pas på du ikke brænder dig og pas på at snitterne ikke går i stykker. Drys frysetørrede hindbær eller krymmel over glasuren og tryk lidt med fingrene for at sikre, at det sidder fast.
  • Læg en stribe hindbærmarmelade på de to andre stykker. Lad være med at smøre helt ud til kanten, da det nok skal flyde ud, når du lægger snitterne sammen.
  • Nu skal hindbærsnitterne samles. Placer forsigtigt stykkerne med glasur ovenpå stykkerne med hindbærmarmelade.
  • Hindbærsnitterne skal skæres ud, mens de stadigvæk er varme. I videoen skærer jeg dem bare ud i rektangler, men du kan selv bestemme størrelse og form.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop