Opskrift: Tapioca – brasilianske pandekager

Opskrift: Tapioca - brasilianske pandekager

Da Ana og jeg var roommates i New York, forkælede hun mig med lækker brasiliansk mad, og i weekenden plejede hun at lave tapioca, som er en slags tynde brasilianske pandekager med tapioca-mel som eneste ingrediens. Ana plejede at lave tapioca med scrambled eggs og smeltet ost og det smagte fantastisk, men man kan selv bestemme fyldet, og kun fantasien sætter grænser. Min favorit er tapioca med røget laks, avocado og scrambled eggs, som både smager fantastisk og også er ret mættende. Selve tapiocaen er der dog ikke meget smag i, så husk at tilsætte rigeligt med krydderi til fyldet.

Ana har også lært mig at lave crepioca, som er en lidt tykkere, mere mættende, brasiliansk pandekage.

Opskrift: Crepioca – Tykke brasilianske pandekager >>

Noter

Da Ana så min video nedenfor for første gang var hendes umiddelbare kommentar “Sanne, du bruger alt for meget tapioca-mel”, så husk at bruge lidt mindre mel end jeg gør i videoen:)

Man kan købe hydreret tapioca-mel i brasilianske specialbutikker, men hvis du ikke lige har sådan en henne om hjørnet, så kan du selv hydrere tapioca-melet. Der er forskellige måder at gøre det på, så mit forslag er bare et ud af mange derude:


Tilsæt vand lidt efter lidt til melet under konstant omrøring. Melet skal bare fugtes og det skal ikke blive til en flydende dej. Der vil typisk være behov for at du tilsætter vand svarende til lidt under halvdelen af tapioca-melets volumen. Hvis du fx. har 2 kopper tapioca-mel kan du starte med at tilsætte cirka ½ – 1 kop vand. Nogle gange får du ikke brug for alt vandet, og nogle gange er der brug for lidt mere, så tilsæt det langsomt. Fortsæt med at blande, indtil blandingen af tapioca-mel og vand har en smuldrende konsistens.

Lad det fugtede mel hvile i cirka 2 timer. Denne hvileperiode gør, at vandet absorberet helt. Efter hviletiden vil tapioca-blandingen nok have dannet nogle klumper på grund af hydreringsprocessen. Brug en fin si til at sigte det hydrerede tapioca-mel over i en anden skål. Dette vil skille klumperne ad og give dig en fin konsistens, der minder om groft sand. Større klumper der ikke kan smuldres mindre kan du smide ud.

Opskrift: Tapioca – brasilianske pandekager

Recipe by Ana
Course: morgenmad, brunch

Da Ana og jeg var roommates i New York, forkælede hun mig med lækker brasiliansk mad, og i weekenden lavede hun tapioca. som er en slags tynde brasilianske pandekager med tapioca-mel. Ana plejede at lave tapioca med scrambled eggs og smeltet ost og det smagte fantastisk, men man kan selv bestemme fyldet, og kun fantasien sætter grænser. Min favorit er tapioca med røget laks, avocado og scrambled eggs, som både smager fantastisk og også er ret mættende. Selve tapiocaen er der dog ikke meget smag i, så husk at tilsætte rigeligt med krydderi til fyldet.

Ingredienser

  • Hydreret tapioca-mel

  • Røget laks

  • Scrambled eggs

  • Avocado

Sådan gør du

  • Fordel tapioca-melet i et tyndt, jævnt lag på en stegepande på medium-høj varme.
  • Efter et par minutter begynder de små tapioca-korn at klistre sammen, og vips, så har man en pandekage.
  • Check med en paletkniv at pandekagen er færdig (den skulle gerne hænge sammen over det hele), før du tilsætter fyld. Flip den ene halvdel over den anden, og så er tapiocaen klar til at blive spist.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop