Opskrift: Pasta med Ansjoser og Parmesan

Opskrift: Pasta med Parmesan og Ansjoser

Det her er en af de retter, jeg altid laver, når jeg har lyst til noget hurtigt og lækkert. Det er en virkelig enkel ret, og når pastaen først er kogt, er maden klar på få minutter.

Gennem årene er retten også blevet en af mine back-up retter, for jeg har altid ansjoser og de andre ingredienser i køkkenskabet. Det er enkelt, men godt, og drysser man med lidt finthakket persille, og serverer et godt glas rødvin ved siden af, er det en ret, man også sagtens kan lave, hvis man får uventede gæster omkring spisetid.

Noter

Har man en økologisk citron ved hånden, kan man med fordel tilsætte 1 tsk. citronsaft samt drysse med finrevet citronskal, når man rører pastaen sammen med de andre ingredienser.

Mht. til ansjoser, så er det en smagssag om man foretrækker at de er grovhakkede eller helt splattede ud. Jeg elsker ansjoser, og jeg synes ikke, at det gør noget, at stykkerne er lidt større. Ansjoserne skal være af den flade, saltede slags, som er lidt mørke i kødet og som ofte sælges i små glas.

Jeg synes retten bliver bedst med spaghetti, da osten er lettere at fordele jævnt, men man kan selvfølgelig også bruge andre slags pasta.

Mht. ost så kan man bruge de fleste slags faste, italienske oste, men Parmesan eller Grana Padano er mine førstevalg.

Skal det være ekstra fancy, kan man tilsætte 1-2 tsk oliventapenade eller hakket oliven.

Opskrift: Pasta med Ansjoser og Parmesan

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: pasta
Portioner

2

portioner

Det her er en af de retter, jeg altid laver, når jeg har lyst til noget hurtigt og lækkert. Det er en virkelig enkel ret, og når pastaen først er kogt, er maden klar på få minutter. Gennem årene er retten også blevet en af mine back-up retter, for jeg har altid ansjoser og de andre ingredienser i køkkenskabet. Det er enkelt, men godt, og drysser man med lidt finthakket persille over og serverer et godt glas rødvin ved siden af, er det en ret, man også sagtens kan lave, hvis man får uventede gæster omkring spisetid.

Ingredienser

 • Spaghetti til 2 personer

 • ½ dl olivenolie

 • 2 fed hvidløg

 • 4-6 ansjoser

 • 1 ½ dl revet parmesanost samt evt. lidt ekstra til at servere ved siden af.

 • Salt og peber

 • Evt. lidt finthakket persille til pynt.

Sådan gør du

 • Du starter med at koge spaghettien efter anvisningen på pakken, men kog den et minut mindre end anbefalet, så den ikke bliver slatten når man blander de andre ingredienser i. Mens pastaen koger, forbereder du hvidløg og ansjoser.
 • Mens spaghettien koger
 • Mas hvidløgsfeddene med en bredbladet køkkenkniv eller giv dem et slag med en køkkenhammer eller en kagerulle, så de splatter lidt ud. Hak ansjoserne groft.
 • Varm olivenolien op i en stor pande med høj kant over lav-medium varme. Tilsæt hvidløg og lad det syde i olien i nogle minutter ved lav varme. Hvidløget må gerne blive gyldent, men ikke brunt og brændt.
 • Fisk hvidløget op af olien og tilsæt hakket ansjos. Lad det syde et minuts tid og skru ned for varmen.
 • Når spaghettien er kogt
 • Når spaghettien er færdigkogt hældes vandet fra. Man kan evt. gemme et par skefulde af vandet, som pastaen har kogt i. Dette kan man senere tilsætte når olie, ost og spaghetti røres sammen, hvis man er bange for at osten klumper sammen.
 • Læg forsigtigt den kogte spaghetti over i panden med olie og ansjoser. Brug en tang hvis du har en, så du undgår sprøjt fra den varme olie.
 • Tilsæt ost samt evt. et par skefulde af pastavandet, og rør godt rundt, så ost og hvidløgsolie fordeles jævnt. Jeg synes det er lettest, hvis man også bruger en køkkentang til dette. Det skal helst gå lidt hurtigt, så man undgår store osteklumper.
 • Fordel pastaen på to tallerkener. Drys med finthakket persille og lidt fintrevet ost. Serveres med det samme, evt. med lidt ekstra revet ost ved siden af.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop