Opskrift: Dalgona Kaffe – Den populære kaffe fra Sydkorea

Dalgona-kaffe opskrift

Den sydkoreanske Dalgona-kaffe hitter stort overalt (=Tik-Tok and Instagram) så da Elisabeth from AltAsiatisk.no sendte mig sin opskrift, var det bare med at komme igang. Dalgona er en slags porøs karamel som består af bagepulver og sukker, og skummet på Dalgona-kaffen har da også en rund, karamelagtig smag. Man blander lige dele pulverkaffe, sukker og kogende vand og pisker det til et luftigt skum, som man derefter hælder på toppen af et glas mælk med isterninger. Superlækkert og let at lave.

Her er opskriften:

Dalgona-kaffe (3-4 kopper)

5 spsk pulverkaffe

5 spsk sukker

5 spsk kogende varmt vand

2,5 dl mælk Jeg bruger Alpro Almond Milk for Professionals (den eneste plantemælk jeg lader komme i nærheden af min kaffe), men du kan bruge alle slags mælk.

Isterninger

Elisabeths opskrift indeholder 5 spiskeskefulde af hver ingrediens, hvilket giver en ret stor portion kaffeskum. Dog er det svært at piske skummet ordentligt ved mindre mængde af ingredienserne, så 5 spiseskefulde er nok minimum. Desuden kan man sagtens gemme skummet i køleskabet en dag eller to, hvis man får lavet mere, end man skal bruge.

Skummet blev ikke helt så let og luftigt, som jeg gerne ville have haft det, men jeg tænker, at det nok skyldes, at jeg ikke havde tålmodighed til at piske længe nok. Første gang jeg lavede Dalgona-kaffe, kom jeg også til at hælde lidt for meget vand i blandingen, men jeg fik reddet skummet ved at tilsætte mere sukker og kaffepulver undervejs. 

Hvis skummet er til den tunge side ligesom mit, så husk at fylde glasset godt med isterninger, så skummet ikke synker til bunds alt for hurtigt.

Opdatering: Jeg tog mig endelig sammen og fik pisket noget ordentligt skum. Det tog næsten 10 minutter, men så blev skummet også rigtig blødt og luftigt, som I kan se på de nye billeder, som jeg har lagt op:)

Pimp din Dalgona-kaffe:

Jeg fandt en gammel guf-blanding inde bag i køkkenskabet, da jeg ledte efter håndmixeren (ja, den bliver ikke brugt så tit:)) og det viste sig at smage rigtig godt sammen med Dalgona-skummet.

..og en lille advarsel

Dalgona-kaffe er megalækkert, og man kommer hurtigt til at drikke flere kopper om dagen, men man skal huske at der der altså er piv-meget koffein i hver kop. Jeg brugte Nescafé Gold, som har et koffein-indhold på 50-90mg pr teskefuld. Da jeg lavede min første portion Dalgona-kaffe, puttede jeg næsten al skummet (dvs 5 spsk pulverkaffe) i en kop. Det smage supergodt, så jeg drak hele koppen, og kom først bagefter til at tænke på, at det svarede til, at jeg havde drukket sådan cirka 10 kopper sort kaffe i et hug:) 

Her finder I min opskrift på Dalgona-slik

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop