Salatblade med stegt andebryst er virkelig lækkert som forret eller snack, for kombinationen af salt og sødt, sprødt og cremet, er slet ikke til at stå for. Det er nydelse på højt niveau, men samtidig en ret, der er superenkel at lave. Får du gæster til middag kan du sagtens lave salatbladene nogle timer i forvejen og stille dem i køleskabet indtil de skal serveres.
Noter
Andeleverpâté: Jeg bruger andeleverpâté fra FoieGood, som er et brand, der går op i dyrevelfærd. Ænderne har det godt, med masser af plads til at bevæge sig på og adgang til åbent vand, og de har fået en naturlig kost, der er rig på korn. Det betyder, at leveren er blevet fed uden brug af tvangsfodring. Jeg vil på det stærkeste anbefale at du undgår traditionel foie gras. Tvangsfodring er forfærdeligt og unødvendigt, så hvis du ikke kan finde et dyrevenligt alternativ, så spring andeleverpâtéen over og brug i stedet lidt ekstra marmelade eller hoisinsauce.
Om marmeladen: I videoen til denne opskrift bruger jeg en Balsamico Fig-marmelade fra 3 Little Figs som er et amerikansk mærke, men de fleste marmelader fungerer, så længe de ikke er alt for søde.