Burmesiske samosas er en lækker snack fra Myanmar. De sprøde samosas er fyldt med en blanding af grøntsager og krydderier. De er mindre end de mere kendte indiske samosas, har færre ingredienser og er ikke så krydrede i smagen. Desuden er samosas næsten altid vegetariske i Myanmar, og med smag og ingredienser som er typiske for det burmesiske køkken.
Samosas serveres ofte som snack eller forret sammen med chutney eller anden sauce til at dyppe i. De er populære som street food i Myanmar og er på menuen i burmesiske restauranter verden over. I Myanmar spiser man typisk samosas til morgenmad sammen med en kop kaffe eller te, eller som snack i løbet af dagen.
Opskrift af Nge-Nge, Tea Garden Restaurant hos Borderline Collective i Mae Sot.
Læs mere om Borderline Collective >>
Nge-Nge: I denne opskrift bruger vi kogte kartofler, men du kan også bruge rå kartofler. Hvis du bruger rå kartofler, sauterer du kartoffelternene, løg og krydderier i lidt olie i et par minutter, indtil de er bløde og klar til at blive anvendt som fyld.
Samosas er bedst, når de serveres rygende varme, men er der nogle tilovers, kan man sagtens spise dem dagen efter, hvor de fx. kan bruges til at lave en lækker samosa-salat.
I Tea Garden laver vi nogle gange samosa-wraps (dej-arkene som man folder om fyldet) selv, men ellers tager vi på markedet og køber frisklavede samosa-wraps fra en bod. Man kan finde samosa-ark klar til brug i de fleste asiatiske supermarkeder.