New York: Alimama Tea – Mochi Donuts i Chinatown

New York: Alimama Tea - Mochi Donuts i Chinatown

Det tog lang tid før jeg fik øjnene op for mochi donuts, for jeg troede først, at der bare var tale om endnu et over-rated instagram-fænomen, som jeg ikke havde behov for at stifte nærmere bekendtskab med. Hvorfor ville man dog blande to koncepter (japansk mochi (riskage) og amerikansk donut), der fungerer aldeles udmærket hver for sig? Min indstilling ændrede sig dog hurtigt efter bare en enkel bid af af en mochi-donut, for hvor er de bare lækre!

Alimama Tea er en hyggelig lille cafe i Chinatown, kendt for mochi donuts og koldbrygget te, så da jeg var i nabolaget forleden måtte jeg selvfølgelig forbi. Hos Alimama laver man mochi donuts kontinuerligt i løbet af dagen, så man kan være sikker på at de mochidonuts man køber har den der uimodståelige, let seje, konsistens, de har, når de er helt frisklavede. En enkel mochi-donut plejer at være nok til mig, men jeg kunne ikke bestemme mig for, om jeg skulle have en Strawberry Glaze eller en Black Sesame, så jeg endte med at købe begge to. Strawberry Glaze-glasuren havde en rigtig lækker intens smag af jordbær og så var den drysset med frystetørrede jordbær og smagte fantastisk. Black Sesame var også rigtig god, og så frisklavet, at glasuren endnu ikke var størknet ordentligt, så jeg blev klistret godt til, da den skulle fortæres.

Min Royal Milk Tea havde et fint, 3-lags mønster med et blåt lag på toppen med farve fra butterfly pea. Den havde også små mini-boba (tapiocakugler), som viste sig at være noget lettere at have at gøre med, end de store, almindelige boba, som man hurtigt kan komme til at kløjs i, hvis man ikke passer på. Hos Alimama kan man selv vælge hvor sød man vil have sin te, hvilket jeg virkelig godt kan lide, da jeg foretrækker lidt mindre sukker end hvad der typisk er i standardversionen.

Man mener at den første mochi donut blev til på Hawaii, hvor man i 90’erne begyndte at lave Poi Mochi, som er små runde, friterede kugler af en dej af mochi og taro. Den armbåndsformede mochi donut som vi kender den idag er dog af nyere dato og menes at være inspireret af både poi mochi og en særlig, ringformet donut hos donutkæden Mister Donut.

Alimama Tea, 89A Bayard St, New York, NY 10013

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop