3 Broer i New York

Brooklyn Bridge New York

Når jeg er jet-lagged og vågner kl. 5 om morgenen, så er noget af det bedste jeg ved at gå mig en tur på en af broerne mellem Lower Manhattan og Brooklyn. Manhattans skyline er nemlig allersmukkest tidligt om morgenen, og selv Brooklyn Bridge er næsten mennesketom lige efter solopgang. Her er lidt om de 3 broer, som jeg plejer at krydse.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge er klassikeren over dem alle. Den smukke gamle bro er øverst på min liste og den bør også være øverst på din, for en gåtur over Brooklyn Bridge er en oplevelse, man ikke må gå glip af. Der er ingen subway-tog på broen, men til gengæld skal man passe på de mange cyklister. Fodgængere og cyklister er nemlig ikke særlig godt adskilt, og cyklisterne kommer tit i fuld fart (og de er godt trætte af turister). I starten af broen er der ret mange kabler, så man skal omkring halvvejs ud på broen for at få de bedste billeder.

Lige hvor broen slutter på Brooklyn siden finder man Fulton FerryLanding Pier, og kommer man lidt senere end solopgang, er de små restauranter og snackboder åbne. Prøv Peaches & Cream-isen fra Brooklyn Ice Cream Factory, det er den bedste. På Manhattan siden er man tæt på Wall Street, så man kan gå en tur ned og tage tyren (Charging Bull) ved hornene. Century 21 er også lige om hjørnet, og når man er træt af at shoppe amok, kan man tage op i Freedom Tower.

Manhattan Bridge, New York

Manhattan Bridge

Fra Manhattan Bridge har man den vildeste panoramaudsigt til både Brooklyn Bridge og Manhattan, men de larmende subway-tog kan godt forstyrre en ellers grandios oplevelse. Der er sjældent særlig mange fodgængere på broen, og selvom der er hegn til siderne, så er det stadigvæk muligt at tage nogle rigtig gode billeder fra broen. Via Manhattan Bridge kommer man fra Brooklyn og lige ned i hjertet af Chinatown, så husk at få dit dumpling fix, når du er fremme.

Williamsburg Bridge, New York

Williamsburg Bridge

Fra Williamsburg Bridge havner man lige på travle Delancey Street midt i unge og hippe Lower East Side. Tag en kop kaffe på en af de små hyggelige caféer, eller forkæl dig selv med morgenmad på Clinton Street Baking Co. På Brooklyn-siden af broen kan man gå en tur langs vandet nord for broen, og om lørdagen i sommermånederne kan man besøge Smorgasburg, som er et stort udendørs madmarked der ligger nede ved vandet.

Broen er delt op således at cyklister er i den ene side, og fodgængere er i den anden side, så modsat Brooklyn Bridge, behøver man ikke at springe for livet, når Citi-bike-cyklisterne kommer ræsende. Den store ulempe ved Williamsburg Bridge er det ret finmaskede trådhegn, der gør det rigtig svært at tage nogle ordentlige billeder.

Foodie tip: Lige for enden af Williamsburg Bridge i Brooklyn har man en hel klynge af rigtig gode restauranter inklusive Peter Luger, Traif og Meadowsweet.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop