New York: Faun – En ny favorit i Brooklyn

Faun, restaurant i New York

Tina bor i Brooklyn, og efter at hun er blevet mor, er det blevet endnu sværere at lokke hende ud af hendes naturlige habitat. Hvis jeg vil se hende, så må jeg tage til Brooklyn. Det gør mig dog ikke noget, for Brooklyn har masser af skønne nabolag og restauranterne derovre er ret fantastiske.

Tina og jeg elsker begge to god mad, så når vi mødes er det ofte for at gå ud at spise. Sidste torsdag foreslog jeg derfor, at vi tog på Faun, som er en amerikansk-italiensk restaurant i Prospect Heights. En anden ven havde anbefalet Faun, som ikke lå så langt fra hvor Tina bor, så da jeg sagde Faun, sagde Tina heldigvis ja.

Vi havde håbet på et af bordene udenfor i det, der let kunne være Brooklyn’s hyggeligste gårdhave. Dog reserverede vi bord ret sent, så alle pladserne udenfor var desværre optaget. I stedet fik vi et bord indenfor ved vinduet, og det var bestemt heller ikke dårligt.

Først bestilte vi blæksprutte med jordskokker, løvstikke og raddichio. Tina kunne godt have ønsket at blæksprutten havde fået et par minutter mere, men jeg synes at den var perfekt, som den var. Vi var dog begge to enige om, at dette var aftenens flotteste ret, så undskyld, hvis jeg gik lidt kamera-crazy på min Instagram story.

Få minutter senere ankom de rå kammuslinger med ’nduja, agurk, panisse og yoghurt til bordet. De individuelle elementer var måske lidt kedelige, men spiste man lidt af det hele i samme mundfuld, smagte det fantastisk.

Raviolien med ricotta, sølvbede og estragon var veltillavet og gjorde ingen fortræd, men sammenlignet med de andre retter synes jeg den manglede lidt X Factor. Dog skal det bemærkes, at jeg ikke er nogen større fan af estragon, så jeg er nok ikke den bedste til at udtale mig.

Da vi kiggede menuen igennem virkede Tina ret interesseret i de grillede vagtler, men det valgte jeg med vilje at ignorere, for jeg har aldrig været den store vagtelfan. De er for det meste så små, at det næsten ikke er besværet værd, og derudover føles det lidt som om man fortærer en undulat, med alle de underlige associationer, der følger med. Jeg fik derfor hurtigt styret Tina mod Pork Neck with Apricot i stedet.

I Danmark spiser vi jo æbleflæsk til jul, og syrligheden fra æblerne smager fantastisk sammen med svinekødet. Det viste sig at man får nogenlunde samme resultat med abrikoserne, bare endnu bedre. Jeg havde allerede spottet retten på Instagram inden vores middag på Faun, så jeg lagde derfor mærke til, at de havde ændret stylingen lidt. Jeg syntes Instagram-versionen så bedre ud, men alt andet ved retten var supersexet.

Efter den Faun-tastiske pork neck (undskyld, kunne ikke lade være), var jeg også blevet nysgerrig på vagtlerne trods alt, så vi endte med at dele en portion. 2 stk. små fugle blev serveret på et leje af farro, forårsløg, bladselleri og pancetta, og det viste sig faktisk at være ret kanon, og endnu et bevis på at pancetta bare gør alting bedre. Vi ryddede hele tallerkenen og efterlod ikke så meget som et enkelt farrokorn.

Til dessert delte vi en Grapefruit Curd with Graham Cracker Streusel and Meringue. Af en eller anden grund (jeg bebrejder den dunkle belysning) havde jeg misset at desserten blev serveret i grapefrugtskallen. I stedet troede jeg at skallen var en slags tærtebund, så jeg gik til angreb med min ske i et drabeligt forsøg på at skære den over i to, indtil Tina greb ind og krævede at jeg lod grapefrugten være i fred.

Hov, jeg glemte næsten vores drinks! Vi var begge to tæt på at bestille den schweiziske (!) cider, men endte i stedet med hver vores velmixede cocktail. Hvis I ligesom mig godt kan lide kirsebær, så vil I garanteret elske den Porto Cobbler, som jeg fik. Senere bestilte vi to glas græsk vin, som viste sig at gå rigtig godt i spænd med vores hovedret.

Vores middag på Faun var virkelig en skøn oplevelse. Personalet var fantastisk og maden var lige i min boldgade. Jeg var ret vild med det kreative twist, som de fleste af retterne havde, samt de utraditionelle kombinationer af ingredienser. Når man så menuen tænkte man først ”vil det her virkelig fungere?” men efter at have smagt de forskellige retter, var det bare at bøje sig i støvet og erkende, at de underlige ingredienser ikke kun var indslag, der så fancy ud på menukortet, men rent faktisk smagte fænomenalt og højnede maden til noget langt mere og bedre end det sædvanlige fusionsfnidder. Intelligent, eventyrlystent og ambitiøst! Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har været på Faun.

Faun, 606 Vanderbilt Avenue, Prospect Heights, Brooklyn, New York

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop