New York: Brunch på Birds & Bubbles – Lower East Side

Birds and Bubbles i New York

Update: Birds and Bubbles er nu lukket

Søndag spiste vi brunch på Birds & Bubbles, som er en hyggelig lille restaurant på Lower East Side. Indgangen ligger en trappe ned, så man ser slet ikke restauranten fra gadeplan, og hvis jeg ikke havde vidst at den lå der, var jeg nok gået lige forbi.

Birds & Bubbles har den fineste lille terrasse omme i baggården, men af uforklarlige årsager blev vi til at starte med placeret inde i restauranten i et mørkt og tomt rum. Vi spurgte, om vi ikke kunne få et bord udenfor i stedet, og efter nogle minutter lod dette sig gøre. Med tanke på at vi havde reserveret bord i forvejen, og at der kun var et par enkelte andre gæster i restauranten, kan ikke forstå, hvorfor de ikke bare tilbød os et bord udenfor med det samme. Hvem gider sidde i en dunkel kælder og kukkelure når solen skinner?

Birds & Bubbles serverer moderne mad fra sydstaterne og restauranten er specielt kendt for sine retter med fried chicken (paneret kylling stegt i olie eller svinefedt).

Hvis I spørger mig, så er fried chicken jo altid en god idé, så selvom jeg fik fried chicken på Sylvia’s sidste søndag, skulle jeg selvfølgelig have fried chicken igen på Birds & Bubbles. Jeg bestilte derfor kylling vendt i vaffeldej med røget kanelsukker, som gik under det finurlige navn ”Birdies in a Blanket.”

Både Ehsan og Sue bestilte Chicken & Egg Biscuits, og i stedet for champagne besluttede vi os for at dele en flaske billigere italienske bobler.

Min kylling var perfekt stegt og meget sprød, men jeg er ikke sikker på, at jeg umiddelbart ville vælge den ret en anden gang, da kanel-og-kylling-kombinationen var lidt for sød for mig. Sue og Ehsan var begge to ret vilde med deres chicken biscuits, og efter at have smagt lidt hos dem begge to, fortrød jeg da også, at jeg ikke havde bestilt den ret i stedet.

Den knasende sprøde kylling blev serveret i hed omfavnelse med en bastant muffin, Devilled egg-saucen sørgede for lidt skarphed oven i alt det friterede og alt sammen smagte rigtig godt. Selvom det ikke ser ud af meget, så var der rigeligt til at vi blev mætte.

Sylvia’s serverer traditionel soul food fra syden, mens Birds & Bubbles har en mere moderne tilgang til tingene, så det ville ikke være fair, at begynde at sammenligne de to restauranter. Hvis jeg var tvunget til at vælge, så må jeg dog indrømme, Sylvia’s old school fried chicken nok mere er min stil, men det betyder ikke, at Birds & Bubbles ikke er et besøg værd.

Omgivelserne er enestående (i hvert fald hvis man får et af bordene udenfor) og selvom servicen måske ikke var overdrevet venlig, så var personalet opmærksomme og imødekommende. Jeg syntes også, det var ret sjovt, at de kalder deres fisk- og skaldyrsretter for ”Chicken of the Sea” på menukortet *lol,* og jeg kan levende forestille mig hvor hyggelig den der terrasse i baggården er, efter solen er gået ned, og Birds & Bubbles begynder aftenserveringen.

Birds & Bubbles er lukket, men har man lyst til southern food, så behøver man ikke gå forgæves i New York. Er man i Lower East Side så er Clinton Street Baking Company nok bedste alternativ, men ellers er Sylvia’s og Red Rooster (begge i Harlem) to andre gode southern food restauranter.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop