Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Korean Fish Cake (Eomuk) på Masan Fish Market

Korean Fish Cake (Eomuk) på Masan Fish Market

Da jeg besøgte Ella i Korea, tog vi til fiskemarkedet i Masan, tæt på Ellas gamle hjem. Markedet er et rigtigt foodie-paradis og man bliver helt rundtosset, når man indser, hvor enormt udvalget af alt godt fra havet er.

Korean fish cake (Eomuk 어묵) er en populær street food-snack, som nok bedst kan beskrives som en slags aflang fiskefrikadelle på en pind. “Frikadellen” er lavet af hakket fisk blandet med stivelse, æg og forskellige krydderier, som bliver friturestegt, og derefter er klar til at blive fortæret. Man finder de bedste fish cakes i den sydlige del af landet i området omkring Busan (Masan inkluderet), hvor der er rigelig adgang til virkelig god fisk.

På markedet viste Ella mig hendes yndlings Eomuk-shop, og efter at have set, hvordan manden i biksen med stor omhu rullede fish cakes fra den frisklavede fiskefars, måtte vi selvfølgelig også smage på sagerne.

Korean fish cakes kommer i mange forskellige former og smagsvarianter, og hos Ellas yndlingsbod tror jeg, der var fem eller seks forskellige slags at vælge imellem. Det er en billig snack, så det er nemt at bestille for meget, men vi var på vej tilbage til Ellas lejlighed for endnu et koreansk madlavningmarathon, så vi købte kun en enkel fish cake hver. Efter nøje overvejelse valgte vi en med chili og en med ost, og de smagte begge to fantastisk.

Jeg har spist mange flere fish cakes siden Masan Fish Market, men jeg har endnu ikke stødt på nogle, der var bare halvt så gode som dem, Ella og jeg fik, så hvis du besøger Masan, så husk at tage forbi fiskemarkedet og prøv en fish cake fra denne bod:)

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors