Seoul: Tteokbokki i Hongdae

Hongdae teltrestaurant

Første aften i Seoul gik jeg mig en tur i Hongdae, som er det hyggelige område ved Hongik Universitet. Der er masser af små caféer og restauranter, men Hongdae er nok endnu mere kendt for nattelivet, som ikke fås meget bedre i Seoul. De mange studerende sørger for liv i gaderne alle ugens dage, og man behøver sjældent at gå mange skridt, for at finde et sted at tage en øl.

Omkring subwaystationen finder man flere små pojangmacha, som er telte, hvor man kan købe mad og drikke. Menuen er typisk begrænset til et par enkelte retter, som for eksempel tteokbokki (Korean rice cake), twigim (friterede snacks) og sundae (en slags blodpølse).

Jeg har indtil videre holdt mig på sikker afstand af sundae, for blodpølse har aldrig rigtig været mig. Tteokbokki er derimod noget, som jeg altid kan spise. De tykke, hvide tteokbokki har en sej, næsten gummiagtig konsistens, og svømmer rundt i en rød sauce, der er lige så stærk, som den ser ud. I saucen er der ofte også skiver af eomuk, som er en slags koreansk fiskefrikadelle, og de mere fancy versioner af tteokbokki har desuden et kogt æg på toppen.

De små telte har sjældent adgang til rindende vand, så for at spare opvasken bliver maden serveret på små tallerkener, der er pakket ind i plasticposer. I stedet for bestik, bruger man tandstik-agtige træspyd til at få maden fra tallerkenen og op til munden. Tteokbokki er billig mad, og jeg betalte kun 2500KRW for min portion, som blev serveret med en lille skål suppe ved siden af. Det er den perfekte snack på en kold dag, og my god, det var koldt i Seoul! Sidst jeg var i Seoul var i januar 2011, og det var også megakoldt dengang, men jeg havde glemt hvor slemt det egentlig var. Den tynde jakke jeg havde med var slet ikke nok til at holde kulden ude, så jeg endte med at købe 5(!) vinterjakker i en genbrugsbutik, og så spiste jeg selvfølgelig en masse tteokbokki