Karon Beach: Hvor skal man spise? 3 gode restauranter

Restaurants in Karon beach, Phuket

At finde et godt sted at spise i Karon Beach viste sig at være noget sværere, end jeg havde troet. De fleste restauranter henvender sig nemlig til turister, og turisterne er for størstepartens vedkommende skandinaviske pensionister. De vil ikke have glasnudelsalat, nej de vil have spaghetti carbonara, og hvis de skulle vove at bestille noget thailandsk, så kan man være sikker på, at det er renset for alt der er stærkt og giver smag.

Efter 3 dage med virkelig dårlig vestlig mad og halvdårlig thaimad, besluttede jeg mig for, at det måtte være nok, så jeg forlod min magelige strandstol i vandkanten og begav mig ud for at støve nogle ordentlige restauranter op. Her er de 4 bedste jeg fandt:

Esan Roysoaw

Esan Roysoaw serverer lækker og billig thaimad fra Ehsan (Isaan) provinsen. Denne region er kendt for brændende stærk mad, og Esan Roysoaw er trofast mod sine rødder. Man sidder under et halvtag og spiser, og restauranten lader til at have en stor lokal fanskare. I hjørnet er der en grill, hvor der tilberedes alskens lækkerier, og den liflige duft spreder sig hurtigt til de nærmeste borde. Prøv deres ”Pork Roast Sunlight” (tror de mener sundried roast pork), som serveres med en lækker stærk dipsauce. For de mere eventyrlystne, byder menuen også på grillet frø samt blindtarmssalat. De fleste retter koster 40-80THB og sodavand koster 20THB.

Esan Roysoaw,  Patak Rd, Karon

O-Oh Farm

Dette hippe sted reklamerer med at være både vegansk, vegetarisk og økologisk, men et blik på menuen afslører hurtigt, at det er det økologiske, der er lagt mest vægt på, for udbuddet af veganske og vegetariske retter er ret begrænset. Dog er intentionerne helt sikkert til stede. Jeg fik en vegetarisk suppe serveret med hvad jeg troede var brune ris, men som vist er en slags korn. Er det mon rug? Der er også en butik inde i restauranten, hvor man kan købe diverse bæredygtige helseprodukter. Priserne starter omkring 150THB for en salat.

O-Oh Farm, 485 Patak Rd, Karon

Lamai Seafood

Lamai Seafood ligger midt i en lille klynge af restauranter lige på den anden side af vejen fra stranden. Lamai Seafood’s målgruppe er primært turister, og maden er lidt dyr sammenlignet med Roi Roi og Esan Roysoaw nævnt tidligere i dette indlæg, men ikke dyrere end hos tilsvarende restauranter i samme område af byen. Grunden til at jeg ikke ville tøve et sekund med at anbefale Lamai er, at jeg fik en fantastisk fried rice med rejer en af dagene (og jeg elsker fried rice). Ikke for tør, ikke for våd, men bare helt perfekt, og risene havde masser af smag fra rejerne. Uden tvivl den bedste fried rice jeg har fået i Karon Beach. Priserne starter ved 90THB for en hovedret.

Lamai Seafood, Karon Beach

Min blog om Phuket

Roi Roi

Roi Roi er en hyggelig lille restaurant med et godt udbud af prisvenlig thaimad. Jeg kunne ikke undgå at lægge mærke til, hvor pænt og rent der var, og for mig er dette ofte en god indikator på, hvordan maden er. Hvis man er omhyggelig med rengøringen, så er man det ofte også med madlavningen. Jeg fik en enestående papayasalat med blæksprutte og rejer, og en perfekt udgave af sticky rice med mango til dessert. Ingredienserne var friske og sprøde og det hele smagte så godt, at jeg ville ønske, jeg havde haft appetit til at kunne snuppe yderligere en ret eller to. Roi Roi er en muslimsk restaurant så al maden er halal, og der serveres ikke svinekød.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop