Hvor skal man bo i New York?

Hvor skal man bo i New York

New York har masser af superfede nabolag med hver deres særpræg og unikke atmosfære, men hvor er der bedst at bo? Det kommer selvfølgelig helt an på, hvem man er, og hvad man er til, samt hvilket budget man har. Hvis det er første gang man besøger New York, vil jeg dog anbefale, at man bor på Manhattan. Her er mine personlige, helt subjektive synspunkter på, hvor det er bedst at bo i New York:

Lower East Side og East Village

Dette er nok det hippeste område på Manhattan lige nu. East Village er mere turistet end Lower East Side, men begge områder har stadigvæk en meget lokal og ultra-trendy atmosfære. Det vrimler med små specialbutikker i området, og restauranter og barer er både bedre og billigere end de fleste andre steder i byen. Der er dog ikke så mange hoteller i området, så kig efter private udlejere på steder som AirBnb.

SoHo

Trendy SoHo er der man skal bo, hvis man er til shopping, trend-spotting og café/bar-hopping. Der er efterhånden et ret godt udvalg af boutique-hoteller i området, og selvom nogle af dem er i den dyre ende, så kan man kan spare mange penge på transport, ved at bo lige der, hvor det hele sker.

Greenwich Village/West Village

Mens Lower East Side og East Village stadigvæk er lidt ru i kanten, så fremstår Greenwich Village næsten dukkehusagtigt nydelig. Der er beplantning langs de små gader og mange af husene ser ud, som om Carrie Bradshaw kunne trippe ned af trapperne hvert øjeblik det skulle være. Der er et godt udvalg af små hyggelige restauranter og barer i området, og man mangler heller ikke noget på shoppingfronten, som dog er i den dyrere ende af skalaen.

Chelsea og Meatpacking District

Meatpacking District og den vestlige del af Chelsea plejede at være industrikvarterer, men begge områder har gennemgået en enorm forvandling, og Meatpacking District er i dag et af de mest populære steder at gå i byen i New York, specielt blandt turister, europæere (og europæiske turister:)). Det er her man finder alle byens fancy natklubber med VIP-borde, berømtheder og strenge dress codes. Hoteller i Meatpacking District er dyre, men hvis man har planer om at feste til den lyse morgen hele ferien, så kan det måske alligevel betale sig, da man ved at bo i området jo sparer udgifterne til en taxi efter nattens eskapader.

Midtown

I Midtown har man mange a New Yorks seværdigheder på bekvem gangafstand, og at bo lige midt i det hele betyder også, at turene med metro og taxi til de fleste andre steder på Manhattan er kortere og billigere. Ulempen er, at denne del af New York kan føles meget business-agtig og turistet, og nogle af gaderne ligger mere elle mindre øde hen, når folk går hjem fra kontorbygningerne. Dog er der flere hyggelige områder specielt i Midtown East, hvor man blandt andet finder et par gader med flere japanske restauranter og dagligvarebutikker.

Jeg vil fraråde, at man bor lige ved Times Square, for selvom neonlysene gør sig godt på instagram, så er området ekstremt turistet og ret så tacky, og de fleste rigtige newyorkere gør alt for at undgå området. Restauranterne er dyre og standarden og servicen halter ofte. Når det så er sagt skal man selvfølgelig opleve Times Square, hvis man ikke har været i New York før, men en aften eller to burde række, og jeg tvivler på, at nogen vil have lyst til at bo der hele sin ferie.

Lidt om de andre områder:

Brooklyn er faktisk den mest folkerige af New Yorks 5 kommuner. Der er også gode offentlige transportmuligheder til Manhattan, så da lejen skød i vejret på Manhattan var der rigtig mange New Yorkere, som flyttede til Brooklyn. Det er også i Brooklyn man finder områder som Dumbo, Williamsburg, Fort Greene og Greenpoint, der er kendt for sit kunstnermiljø og hang til økologiske, bæredygtige produkter. Der er en oprigtig lokal nabolagsfølelse i disse områder, som man ikke finder noget sted på Manhattan. Dog er Brooklyn kæmpestor, og nogle af kvartererne kan være en smule skumle, specielt efter mørkets frembrud.

Upper West Side og Upper East Side er begge to rigtigt hyggelige områder på hver sin side af den skønne og grønne Central Park. Udbuddet af restauranter og barer er dog noget mere sparsomt end de områder, som ellers nævnes i denne guide. Er budgettet begrænset så har Upper West Side dog et godt udvalg af billige hoteller og hostels i den nordlige del, men så skal man være opmærksom på, at man nok må bruge en del tid på transport til mere centrale dele af Manhattan.

Harlem er et spændende og yderst up-and-coming nabolag, men det ligger lidt for langt væk til, at det er praktisk at bo der, hvis man er i New York for første gang. Selvom det er meget mere sikkert at færdes i Harlem nu til dags, så er der dog stadigvæk visse kvarterer, som man bør undgå, specielt efter mørkets frembrud.

Hvis man vil bo centralt på Manhattan, så er Chinatown sikkert et af de billigste områder. Dog er hotelstandarden generelt ret ringe for de billige hoteller i den del af byen, så vil man bo rigtigt billigt er man i mange tilfælde bedre tjent med en seng på AirBnB.


Reklame:

Skal du ud at rejse? Har du brug for god og prisvenlig rejseforsikring? Så kan jeg anbefale SafetyWing

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop