Gardenia i Fredericia – På besøg i blomsterbutikken

Friske blomster er en hverdagsluksus som jeg gerne under mig, for der er ikke noget, der kan live et rum op, som en smuk buket i flotte farver. Jeg har længe gerne ville lære mig noget mere om det her med blomster, så jeg kontaktede Lone fra Gardenia Blomster i Fredericia og spurgte, om jeg ikke måtte komme forbi til en snak om blomster.

Gypsophila, Baby's Breath, pastel-colored
Brudeslør

Ligesom tøjmode, er blomstermode er påvirket af store globale trends, og lige nu er det de flotte pastelfarvede brudeslør man ser overalt. Vidste I, at blomsterne får deres farve ved at der bliver sprøjtet farvestof ind i hver enkelt stilk? Det må være et kæmpe arbejde, men flot ser det ud.

Gardenia Fredericia
Bloggerplanten

Den gamle bloggerfavorit Monstera Deliciosa med de karakteristiske hullede blade virker til at være kommet for at blive. Eftersom der ikke er nogen der kan huske eller udtale sådan et navn, så kalder mange den bare for ”blogger-planten”, og så ved alle, hvad man taler om.

Hvad angår bundne buketter, så er det de lidt vildere af slagsen, der hitter mest lige nu, men buketter man kan tørre og gemme er også populære. Køber man en frisk buket fra en ordentlig blomsterbutik kan man godt regne med, at den holder i en uge eller mere. Stilkene skæres på skrå for at øge den overflade hvor blomsten kan optage vand, og vil man optimere levetiden fik jeg her et lille tip, som jeg ikke selv kendte til:

Friske blomster skal sættes i lunkent vand, da koldt vand får stilken til at trække sig sammen, så blomsten ikke får nok at drikke. Den eneste undtagelse er blomster, der vokser fra løg. De kan nemlig godt lide iskoldt vand.

Gardenia Blomster, Gl. Landevej 30, Erritsø, 7000 Fredericia, Tlf: +45 75943134

Gardenia på Facebook

I videoen kan I se, hvordan en smuk buket bliver til:

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop