København: Stegt flæsk på Restaurant Nyboder

Vi spiser masser af svinekød I Danmark, så det kom nok ikke som den store overraskelse, at det var stegt flæsk, der løb af med prisen som Danmarks Nationalret i 2014.

Stegt flæsk serveres traditionelt med kartofler og persillesovs, og steges på panden eller i ovnen. Jeg har også hørt om friturestegte versioner, men det er vist ikke den rigtige måde at gøre det på. Det er en enkel, men velsmagende ret, og en af de ting jeg altid kan spise. Da min ven Joachim foreslog at vi tog på Restaurant Nyboder og spiste stegt flæsk, var jeg derfor fyr og flamme.

Vi bestilte stegt flæsk ad libitum samt hver sin øl. ”I skal da også have en snaps?” spurgte den søde kvindelige tjener, og ja, det skulle vi da. I ved jeg tit har bitchet over servicen i Danmark, men Restaurant Nyboder havde det sødeste personale, med den skønneste jargon. Vores øl blev serveret få minutter efter at vi havde afgivet bestillingen, og maden ventede vi heller ikke længe på. Vores stegte flæsk blev serveret med persillesovs og kartofler, og var lige tilpas sprødt men stadigvæk med den der lidt seje kerne, som jeg rigtig godt kan lide.

Vi havde ikke bestilt bord for hvor travlt kan der lige være en tirsdag aften? Ganske travlt viste det sig, for vi fik et af de sidste ledige borde. Hvis I skal forbi Nyboder kan jeg derfor stærkt anbefale, at I bestiller bord i forvejen.

Nyboders Køkken, Borgergade 134, 1300 København

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog