København: Royal Smushi – Moderne dansk smørrebrød

Royal Smushi København

En af mine danske venner i Dubai, Joachim, har en koreansk kæreste, Shinae. Hun bor i Korea, men sidste måned var hun et par dage i København alene, så Joachim foreslog, at vi mødtes. Det synes jeg lød som en strålende idé, så jeg skrev til Shinae på Facebook og spurgte, om hun havde lyst til at tage med mig på Royal Smushi Cafe og spise dansk smørrebrød.

Smushi er en kombination af ordene ”smørrebrød” og ”sushi” og på Royal Smushi Cafe serveres smørrebrødet således i små sushi-bidder på tallerkener fra Royal Copenhagen.

Selvom smushien på Royal Smushi Cafe ser ret fancy ud, så er ingredienserne de samme gode gamle, som i det traditionelle danske smørrebrødskøkken. Klassisk dansk smørrebrød kan være en smule tungt, og jeg kan sjældent spise mere end et enkelt stykke. De små overkommelige smushier kan man derimod spise mange af, hvilket er super, hvis man gerne vil smage flere forskellige slags smørrebrød uden at spise sig en pukkel på.

Shinae smagte på alt på tallerkenen, og hun påstod at hun godt kunne lide det hele inklusive de 3 slags sild, men jeg er ikke sikker på, om hun bare var høflig. Selv var jeg ret vild med både smag og koncept og det er i hvert fald ikke sidste gang jeg slæber en ven fra udlandet med på Royal Smushi.

Jeg er født i Sydkorea, men jeg blev adopteret af mine forældre i Danmark, da jeg var 3 måneder gammel, så jeg taler ikke koreansk, og den eneste forbindelse jeg har til landet er mit DNA. I Danmark er der jo ikke mange koreanere udover vi, som er adopterede, så når jeg en sjælden gang støder på en ”rigtig” koreaner som Shinae, griber jeg altid muligheden for at overdynge dem med spørgsmål om Korea.

”Hvordan laver du kimchi?” ”Hvad er din livret?” ”Hvad handler Gangnam Style egentlig om?”..Når nu jeg tænker over det, kan jeg nok godt virke en smule skræmmende. Shinae var dog rigtig sød, og selvom hun måske har troet, at jeg var helt gokkelok, så skjulte hun det i hvert fald godt. Vi snakkede en masse og grinede en masse og tiden fløj af sted, så vi aftalte at fortsætte vores date næste dag på Tante T, men mere om det senere.

Min blog om København

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  •   Jeg er en af dem der altid har døjet rigtig meget med tørre læber, specielt i vinterhalvåret, eller på lange flyvninger, hvor mine læber blev knastørre, og huden kunne …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje