Opskrift: Dumplings i spicy sauce

Dumplings in spisy sauce

For nylig har jeg haft rigtig meget lyst til dumplings med chilisauce. Her i Dubai er de fleste af den slags dumplings med kød, hvis man bestiller fra restauranterne, så jeg tænkte, at jeg skulle prøve at lave nogle med svampefyld i stedet.

Det er ikke en opskrift helt fra scratch, for jeg er en af dem, der synes at livet er for kort til fx. at lave sine eget dumplingark. Jeg har derfor skudt genvej, hvor det går, da jeg gerne ville give jer en opskrift, der er let at gå til og ikke kræver flere ugers forberedelse:

Spicy sauce

4 spsk soyasauce

2 spsk risvinseddike

1 spsk chiliolie

1 fed hvidløg (finthakket, ca. et tsk med top)

Evt. lidt tørret eller frisk chili

Pynt med koriander og ristede sesamfrø

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne sammen og stil saucen til side, så den er klar til at blive hældt over de varme dumplings.


Saucen minder en del om den sauce man får til Sechuan dumplings/spicy wontons, men min sauce har en større andel eddike og ikke noget anis. Jeg ville rigtig gerne have haft fat i en af de chiliolier med masser af ristet chili nede i bunden af glasset, men den eneste chiliolie, jeg kunne finde i mit supermarked, var en klar japansk chiliolie. Jeg prøvede at tilsætte lidt tørrede chiliflager, men det skal man passe på med, for det bliver hurtigt meget stærkt.

Den chiliolie jeg anvendte havde sesamolie som basis, og netop sesamsmagen passer rigtig godt til denne sauce. Er din chiliolie ikke sesamoliebaseret, så tilsæt gerne et par dråber sesamolie.

Svampefyld

2 store portobellosvampe (eller 3 små), finthakket

1 tsk majsstivelse

1 tsk planteolie

1 tsk sojasauce

1 spsk æg rørt sammen med en gaffel

1 tsk finthakket hvidløg

Salt og peber

Kyllingefyld

200g kyllingefars

3 finthakkede forårsløg (kun den grønne del)

2 tsk planteolie

1 tsk finthakket ingefær

1 tsk majsstivelse

1 spsk æg rørt sammen med en gaffel

Salt og peber

En pakke dumplingark (ca 20 stk)

En pakke dumplingark (ca 20 stk)

Begge slags fyld: Bland alle ingredienser, så er fyldet klart.


Sådan folder du dumplings

Læg et dumpling-ark i venstre håndflade og placer en lille teskefuld fyld i midten. Svampefyldet skal måske ”vrides” lidt da saltet trækker vandet ud af svampene, og fyldet er svært at arbejde med, hvis det er for fugtigt.

Fugt kanterne med lidt vand 

Fold dumplingen så kanterne mødes

Tryk kanterne sammen. Man kan folde 4-5 små læg så det ser flottere ud.

Bring en gryde med vand i kog (jeg kogte 2 liter vand i en mellemstor gryde).

Læg 10-15 dumplings i det kogene vand. Først synker de til bunds, men efter ca. 2 minutter flyder de, og så er de færdige.

Fisk dumplingerne op af vandet og læg dem i en skål.

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop