185
De søde Chimmuwa-håndtasker i håndvævet bomuld har jeg haft i shoppen, lige siden jeg startede. Taskerne har en rigtig god størrelse, og man får let plads til kamera eller telefon samt nøgler og pung og hvad man ellers behøver, for en cafétur med vennerne, eller når man er ude for at se sig omkring på storbyferien.
Tasken kommer med en aftagelig skulderrem, så man kan bære den over skulderen, når man har brug for at have hænderne fri til andre ting. Tasken har lynlås foroven og to indvendige lommer: En med lynlås til pas, nøgler og andet vigtigt, samt en åben lomme, hvor man fx kan have sin telefon.
Taskerne bliver syet hos Chimmuwa, som er en kvindegruppe i Mae Sot, og en del af Borderline Collective, der har til formål at hjælpe kvindelige flygtninge og migranter, der kommer til Thailand fra Myanmar. Chimmuwa køber det flotte håndvævede stof direkte fra bjergstammer i landsbyer i det nordlige Thailand. Nogle af landsbyerne har specialiseret sig i at dyrke bomulden og spinde garnet (ofte i hånden). Garnet farves med naturfarver, hvorefter det transporteres til andre landsbyer, som har specialiseret sig i vævning.
Stoffet er vævet med en speciel væveteknik, backstrap weaving, hvor væveren har selve væven (vævesnorene) fæstnet til en strop rundt om hofterne. Dette sætter begrænsninger for, hvor stort et stykke stof, man kan væve ad gangen, men til gengæld er der frit spil med hensyn til mønstre og farvekombinationer, så mon ikke der er en, der er helt perfekt for dig?
Håndvævet bomuld - Bæredygtigt & fair
Velkommen til Mitzie Mee! Mad & Opskrifter, Rejser, Livsstil og mest om New York
En god grilled cheese sandwich er comfort food i sin reneste form og fungerer både alene og som tilbehør til fx. tomatsuppe. Jeg plejer at lave grilled cheese sandwich med …
Da vi besøgte University District Farmers Market kom vi forbi en bod, der solgte lemon cucumbers, og efter at have luret lidt på den underlige grøntsag tog nysgerrigheden over og …
Frozen custard er en amerikansk klassiker, som minder om almindelig flødeis, men laves typisk med æggeblommer som giver en fyldigere og mere cremet konsistens. Lige nu er ferskner i sæson, …
Det var søndag og solskin og sidst i august da April og jeg besluttede os for at tage på dagsudflugt til Hidra som er en ø lige uden for Flekkefjord. …
Friske figner fyldt med cremet gedeost og toppet med pistacienødder ser superflotte ud og smager fantastisk. Jeg er stadig ikke sikker på, om det mest er en forret, en dessert …
Skolekjeks er en rigtig Flekkefjord-specialitet. Mange udenfor byen har aldrig hørt om dem, men i Flekkefjord er de næsten umulige at komme udenom. De store, lyse kager har været en …
April var på besøg i Norge sidste weekend, og vi havde nogle rigtig hyggelige dage sammen med godt vejr og masser af god mad. Fredag aften spiste vi på Broken, …
Jeg elsker tteokbokki, så da jeg blev inviteret til at komme forbi og prøve Dookkis nye restaurant sagde jeg selvfølgelig ja. Dookki er en koreansk kæde, der har specialiseret sig …
For nogle uger siden var Steve og jeg forbi baren på Loews Regency på Park Avenue. Jeg var egentlig blevet inviteret for at prøve deres alkoholfri cocktails, men på grund …
New York er stor, travl og trafikken er håbløs, så at vælge den rigtige måde at komme rundt på kan spare dig både tid og penge. Vil du hurtigt og …
Det er Restaurant Week i New York igen, og det fik mig til at tænke på, at jeg aldrig fik skrevet om mit besøg på Tha Phraya under Restaurant Week …
Seattle er en by med store højdeforskelle, lange afstande og masser af vand omkring, så hvordan du vælger at komme rundt, kan have stor betydning for, hvor meget du faktisk …
Seattle er ikke en by, man bliver færdig med på en weekend, men vælger du det rigtige sted at bo, er du allerede godt i gang. Offentlig transport fungerer fint, …
Citrus Fizz fra Loews Regency i New York er frisk, let og ikke for sød. Det er en af de drinks, der smager som sommer i et glas. Perfekt til …
Steve og jeg havde egentlig tænkt, at vi ville spise på Hangawi, men det var restaurant week, og vi havde ikke bestilt bord. Personalet fortalte at der var omkring 45 …
Steve og jeg landede i Kansas City om eftermiddagen og kørte direkte fra lufthavnen til Betty Rae’s. Jeg havde læst om stedet hjemmefra og vi var enige om det det …
Arthur Bryant’s var det første barbecuested, jeg prøvede i Kansas City, og det var en stærk start. Restauranten har eksisteret siden 1930’erne og regnes blandt en af de mest legendariske …
Food halls og madmarkeder er blevet en fast del af madscenen i New York, og det er en af de bedste måder at få en smagsprøve på byens enorme madudvalg. …
Kristian og AC bor lige ned til fjorden, og i dag var der bid. Kristian havde været ude og dykke og kom op med de smukkeste kammuslinger, som selvfølgelig fik …
Det var efterhånden virkelig længe siden, jeg sidst havde set Ehsan, så jeg sendte ham en besked på WhatsApp for at høre, hvordan det gik. Han var på vej til …
Da Steve og jeg lige var begyndt at date, var vi ude at spise på en pizzarestaurant i New York. Jeg tager et stykke over på min tallerken, griber kniv …
New York er kendt for sit høje tempo og sine larmende gader, men midt i det hele findes der små lommer af ro, hvor man kan trække vejret lidt dybere …
Steve og jeg var forbi Atoboy, som længe har været en af mine favoritter i New York, men det var faktisk flere år siden, jeg sidst havde været der. Dengang …
Bananblade bliver brugt i mange køkkener rundt om i verden, især i Sydøstasien, Latinamerika og dele af Afrika. De fungerer som naturlig indpakning, når man damper, bager eller griller mad. …