185
De søde Chimmuwa-håndtasker i håndvævet bomuld har jeg haft i shoppen, lige siden jeg startede. Taskerne har en rigtig god størrelse, og man får let plads til kamera eller telefon samt nøgler og pung og hvad man ellers behøver, for en cafétur med vennerne, eller når man er ude for at se sig omkring på storbyferien.
Tasken kommer med en aftagelig skulderrem, så man kan bære den over skulderen, når man har brug for at have hænderne fri til andre ting. Tasken har lynlås foroven og to indvendige lommer: En med lynlås til pas, nøgler og andet vigtigt, samt en åben lomme, hvor man fx kan have sin telefon.
Taskerne bliver syet hos Chimmuwa, som er en kvindegruppe i Mae Sot, og en del af Borderline Collective, der har til formål at hjælpe kvindelige flygtninge og migranter, der kommer til Thailand fra Myanmar. Chimmuwa køber det flotte håndvævede stof direkte fra bjergstammer i landsbyer i det nordlige Thailand. Nogle af landsbyerne har specialiseret sig i at dyrke bomulden og spinde garnet (ofte i hånden). Garnet farves med naturfarver, hvorefter det transporteres til andre landsbyer, som har specialiseret sig i vævning.
Stoffet er vævet med en speciel væveteknik, backstrap weaving, hvor væveren har selve væven (vævesnorene) fæstnet til en strop rundt om hofterne. Dette sætter begrænsninger for, hvor stort et stykke stof, man kan væve ad gangen, men til gengæld er der frit spil med hensyn til mønstre og farvekombinationer, så mon ikke der er en, der er helt perfekt for dig?
Håndvævet bomuld - Bæredygtigt & fair
Velkommen til Mitzie Mee, min blog om mad, rejser og livsstil, samt alt om New York. Her deler jeg opskrifter, restauranttips og små glimt fra hverdagen og mine rejser rundt i verden.
En af dagene havde Linda købt en pose friske lotusfrø på markedet. Hun viste, hvordan man kniber den yderste, lidt gummiagtige skal af, så den faste kerne kommer frem. Inde …
Når sneen begynder at falde over Alperne, og kulden for alvor sætter ind, er der næppe noget mere schweizisk end at samles omkring en dampende gryde fondue. Det er en …
På en af vores madeventyr i Chinatown kom vi forbi Hay Hay Roasted. Det så virkelig lækkert ud, så selvom vi egentlig allerede var mætte gik vi indenfor. I vinduet …
I sidste måned var vi til bryllup i San Rafael, som er en lille hyggelig by, ca. 30 min. nord for San Francisco. I San Rafael boede vi på AC …
Da April besøgte mig i Norge havde hun en lille gave med, en BeeHoomi Steam Eye Mask. Hun fortalte, at hun altid bruger dem, når hun rejser, fordi de hjælper …
Af de forskellige wineries vi besøgte i Sonoma, var Gundlach Bundschu uden tvivl min favorit. Vingården blev grundlagt i 1858 af den tyske immigrant Jacob Gundlach og har siden været …
Miyeok Guk (미역국) er en traditionel koreansk suppe lavet med spiselig tang. Suppen er mild og nærende, og bliver ofte serveret til kvinder der lige har født, da suppen efter …
Inden vores fly til San Francisco delte Steve og jeg en sandwich fra Geno’s Steaks som er en kendt cheesesteak restaurant i Philadelphia. De fleste kommer nok for cheesesteak, og …
Da Steve og jeg var i London tidligere dette år boede vi på St. Ermin’s Hotel og havde det skønneste ophold. Hotellet ligger i Westminster, kun få minutters gang fra …
Inden Din Tai Fung kom til byen, var Joe’s Shanghai stedet, man tog hen, når trangen til soup dumplings meldte sig. Restauranten lå oprindeligt på Pell Street men i slutningen …
En god grilled cheese sandwich er comfort food i sin reneste form og fungerer både alene og som tilbehør til fx. tomatsuppe. Jeg plejer at lave grilled cheese sandwich med …
Da vi besøgte University District Farmers Market kom vi forbi en bod, der solgte lemon cucumbers, og efter at have luret lidt på den underlige grøntsag tog nysgerrigheden over og …
Frozen custard er en amerikansk klassiker, som minder om almindelig flødeis, men laves typisk med æggeblommer som giver en fyldigere og mere cremet konsistens. Lige nu er ferskner i sæson, …
Det var søndag og solskin og sidst i august da April og jeg besluttede os for at tage på dagsudflugt til Hidra som er en ø lige uden for Flekkefjord. …
Friske figner fyldt med cremet gedeost og toppet med pistacienødder ser superflotte ud og smager fantastisk. Jeg er stadig ikke sikker på, om det mest er en forret, en dessert …
Skolekjeks er en rigtig Flekkefjord-specialitet. Mange udenfor byen har aldrig hørt om dem, men i Flekkefjord er de næsten umulige at komme udenom. De store, lyse kager har været en …
April var på besøg i Norge sidste weekend, og vi havde nogle rigtig hyggelige dage sammen med godt vejr og masser af god mad. Fredag aften spiste vi på Broken, …
Jeg elsker tteokbokki, så da jeg blev inviteret til at komme forbi og prøve Dookkis nye restaurant sagde jeg selvfølgelig ja. Dookki er en koreansk kæde, der har specialiseret sig …
For nogle uger siden var Steve og jeg forbi baren på Loews Regency på Park Avenue. Jeg var egentlig blevet inviteret for at prøve deres alkoholfri cocktails, men på grund …
New York er stor, travl og trafikken er håbløs, så at vælge den rigtige måde at komme rundt på kan spare dig både tid og penge. Vil du hurtigt og …
Det er Restaurant Week i New York igen, og det fik mig til at tænke på, at jeg aldrig fik skrevet om mit besøg på Tha Phraya under Restaurant Week …
Seattle er en by med store højdeforskelle, lange afstande og masser af vand omkring, så hvordan du vælger at komme rundt, kan have stor betydning for, hvor meget du faktisk …
Seattle er ikke en by, man bliver færdig med på en weekend, men vælger du det rigtige sted at bo, er du allerede godt i gang. Offentlig transport fungerer fint, …
Citrus Fizz fra Loews Regency i New York er frisk, let og ikke for sød. Det er en af de drinks, der smager som sommer i et glas. Perfekt til …