Sådan åbner du en kokosnød

Sådan åbner du en kokosnød

Det kan være lidt af en udfordring at åbne en kokosnød, specielt hvis man ikke har prøvet det før. Med den rette teknik er det dog faktisk ganske overkommeligt, og når du først har fået hul, venter der en fin belønning i form af forfriskende kokosvand og delikat hvidt kokoskød.

Her er en lille guide til hvordan man gør, og i videoen nedenfor kan du se, hvordan Nge-Nge (kokken fra Tea Garden i Mae Sot) gør:

Sådan åbner du en kokosnød

Find kokosnøddens øjne og mund: Der er tre mørke cirkler i den ene ende af kokosnødden, og en af dem er blødere end de andre. Hvis du vil tappe kokosvandet ud, før du åbner kokosnødden, kan du bruge en ren skruetrækker, issyl eller lignende til at gennembore det bløde “øje”. Du skal muligvis anvende en vis kraft.

Ovnmetoden (valgfri): Hvis du gerne vil gøre det lettere at knække skallen, kan du opvarme kokosnødden i ovnen. Forvarm ovnen til 200° og placér derefter kokosnødden i ovnen i ca. 15 minutter. Opvarmningen inden du går i krig kan gøre det lettere at flække skallen senere.

Hold godt fast: Hold kokosnødden i den ene hånd. Det kan anbefales at bære handsker for at beskytte din hånd.

Slå på kokosnødden: Slå med en trækølle eller en hammer langs kokosnøddens “ækvator” – midtlinjen mellem “øjnene” og bunden af kokosnødden. Drej kokosnødden rundt og fortsæt med at slå jævnt. Det kan kræve flere faste slag for at knække skallen, og man skal være forsigtig. Den kræver et godt greb og kontrol over sine slag for at undgå at komme til skade.

Kokosvand & Kokoskød

Kokosvand, ej at forveksle med kokosmælk, er klart, en smule sødt og med en svag nøddeagtig smag. De unge, grønne kokosnødder har den største mængde kokosvand indeni. Når kokosnødden modnes størkner vandet gradvist og danner det hvide kokoskød.

Kokosvand smager godt, og så er det rigtig sundt. Det er naturligt lavt på kalorier, rigt på kalium og indeholder forskellige elektrolytter, hvilket gør det til et populært valg når man skal stille tørsten, især i tropiske egne. Kokosvand kan også anbefales som en naturlig sportsdrik til rehydrering, eller som et sundt alternativ til andre læskedrikke.

Man kan drikke kokosvand direkte fra kokosnødden, men ellers finder man kokosvand i mange supermarkeder og helsekostbutikker. Smagen og den ernæringsmæssige profil kan dog variere en smule afhængigt af hvor gammel kokosnødden er, og de metoder, der er anvendt under dyrkning og forarbejdning.

Den hvide, spiselige del inde i kokosnødden kaldes kokoskød. Kokoskødet sidder fast langs indersiden af kokosnøddens skal og kan spises frisk med en ske, direkte fra kokosnødden. Man kan også tørre kokoskødet, som derefter kan rives og anvendes i madlavning og til bagning. Derudover kan man lave kokosmælk ved at udbløde og vride tørret, revet kokos i varmt vand.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop