Norge: På fisketur i Farsund

Norge: På fisketur i Farsund

Sidst jeg var i Norge for at besøge AC foreslog hun, at vi tog ud for at fiske makrel. Det lød jo spændende, og vejret var fint, så efter morgenmaden drog vi af sted på fisketur.

Jeg har ikke den store erfaring som fisker, men AC tager tit ud med båden i fjorden, som ligger lige udenfor deres hus. Først gik det lidt trægt, så vi sejlede omkring i båden og forsøgte at finde ud af, hvor makrellerne mon gemte sig, og lige pludselig var der bid. Makreller svømmer i stimer, så fanger man først en, er der ofte flere på vej, og da vi først fandt ud af, hvor de var henne, så stod de nærmest i kø for at bide på krogen. Vi endte med at fange 45 stk.(!) før vi vendte næsen hjemad.

Der er masser af lækre ting man kan fange i de norske fjorde, men da vi var på fisketur var missionen makreller, som først og fremmest skulle bruges til at fodre hummere med. Hummerne fanges i oktober og november og fodres derefter med frossen makrel så de kan vokse sig store og lækre. I Danmark spiser vi jo rigtig meget makrel, så jeg syntes det var synd at hummerne skulle have dem alle sammen. Mon ikke også vi kunne smage en makrel eller to til aftensmad?

AC er ikke så vild med makrel, men hun sagde at hun kunne lave nogle til mig, og så ville hun spise laks. Da vi kom hjem fra fisketuren, var aftensmaden for min del derfor pandestegt makrel, kartofler og rømme, som er en slags norsk creme fraiche. Skindet var sprødt og lækkert og makrellen smagte fantastisk, og helt forskelligt fra nogen anden makrel, jeg tidligere har spist, men så var fisken jo også helt frisk, og jeg havde selv fanget den.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop