Mango-salat med friturestegt fisk (Nhoam Svay Trey Ang) er en traditionel salat fra Cambodia. Hos Meas Family Homestay er denne salat ofte at finde på menuen til frokost eller som en af retterne til aftensmad, og det er blevet en af mine favoritretter fra Cambodia.
Mango-salaten er frisk og velsmagende, og har en perfekt balance mellem det søde, det sure, det salte og det spicy, som nogle af jer måske kender det fra mango- og papayasalaterne i Thailand. Hovedingrediensen er grøn, umoden mango, men ellers indeholder salaten friske urter som basilikum og mynte, chili, fish sauce og undertiden rejer eller tørrede rejer for ekstra smag og tekstur.
I denne opskrift bruger Linda stegt fisk, men der findes andre versioner med røget eller soltørret fisk, som dog er svært at opdrive i området omkring Angk Ta Saom (den lille landsby, hvor Meas Homestay ligger).
Noter
Linda bruger en fisk, der hedder snakehead, som jeg ikke tror man finder i Danmark. Andre slags hvidfisk med fast kød, der er egnet til stegning, burde også fungere udmærket.
Denne opskrift er normalt lavet med grøn, umoden mango, som har en let syrlig smag, og som man skærer i lange tynde strimler med et julienne-jern. Den dag vi filmede og tog billeder var der dog ingen grønne mangoer tilgængelige ude i haven, så vi lavede salaten med næsten modne mangoer i stedet, som vi skar i strimler med en køkkenkniv, og det blev også helt ok.
Læs mere om Meas Family Homestay i Takeo
Cambodia Opskrift: Mangosalat med friteret fisk
Course: SalaterCuisine: Cambodia2
portionerMango-salat med stegt fisk (Nhoam Svay Trey Ang) er en traditionel salat fra Cambodia. Hos Meas Family Homestay er denne salat ofte at finde på menuen til frokost eller som en af retterne til aftensmad, og det er blevet en af mine favoritretter fra Cambodia.
Ingredienser
hvidfisk
olie til at friturestege fisken
grønne, umodne mangoer (ca. 4-5 dl, revet)
hvidløg
lille rødløg (~ 0,75 dl, i skiver)
thai chili (eller mindre eller mere, alt efter hvad du kan tåle)
fish sauce
sukker
kyllingebouillon (pulver)
frisk sød basilikum og mynte
Sådan gør du
- Frituresteg fisken indtil den er gyldenbrun og sprød udenpå. Lad den køle af.
- Brug et Julienne-jern til at rive mangoen i tynde strimler. Læg den revne mango over i en stor skål.
- Hak chilien fint. Skær rødløg og hvidløg i tynde skiver og hæld over i skålen med mango.
- Pluk mynte- og basilikumbladene fra stilkene og tilsæt bladene til salaten.
- Tilsæt kyllingebouillon, sukker og fiskesauce til salaten. Bland godt.
- Pluk fisken i mundrette stykker og fjern alle ben. Bland forsigtigt fisken i salaten.
- Serveres med det samme.