I Tokyo drikker alle Coffee Jelly Frappuccino fra Starbucks lige nu. Drikken sælges kun mellem d. 2. juli og d. 31. August, men den er blevet så populær, at den godt kunne gå hen at blive Japans svar på Pumpkin Spice Latte. Jeg hørte først om Coffee Jelly Frappuccino på Ryokos Blog, og selvom jeg ikke er specielt vild med kaffe, så elsker jeg Starbucks (med få undtagelser), og Coffee Jelly Frappuccino lød uden tvivl som min kop te kaffe. På vej tilbage til hotellet i går smuttede jeg derfor forbi Starbucks på Akihabara Station for selv at smage på sagerne.
Skal vi for resten ikke bare kalde den for CJ Frap? Coffee Jelly Frappuccino tager jo 100 år at skrive, og der er overhængende fare for at man glemmer et ”p” eller et ”c” undervejs. Desuden skrev personalet på Starbucks også CJ på min kop, så jeg går ud fra, at det også er det, de kalder den internt.
CJ Frappen har 4 lag: Kaffegelé, vaniljecreme, is-blendet kaffe og flødeskum. Gelé er ellers ikke lige mig, men sammen med de andre ingredienser smagte det faktisk ganske godt. Det var næsten som en kaffeversion af bubble tea, selvom geléen selvfølgelig er meget blødere end de gummiagtige tapiocakugler, man bruger til boba. CJ Frappen serveres ligesom boba også med et ekstrastort sugerør, så man kan suge geléen op.
Det er ikke så sødt, som man kunne have frygtet, og blander man lagene godt sammen inden man drikker, så smager det helt sikkert af kaffe. Der er dog ingen tvivl om at kaffesnobber som Poul overhovedet ikke ville kunne lide den. For os, der kun drikker kaffe for sjov, så er Starbucks CJF dog let at holde af, og jeg håber at Starbucks med tiden kunne lokkes til at lancere Coffee Jelly Frappuccino i Dubai.