Tokyo Guide: Purikura – De fantastiske japanske fotoautomater

Purikura, Japanese photo booths

Purikura er de små søde fotoautomater, som man finder i de større spillehaller i Tokyo. De har flere avancerede funktioner, som sørger for, at man komme til at se ud som skønhedsidealet i Japan med store øjne, lys hud og lille næse. Jeg går altid forbi en purikura-automat, når jeg er i Tokyo, for det er faktisk rigtig sjovt, og billederne er en cool souvenir at tage med hjem.

Purikura – hvordan gør man?

De fleste steder har flere purikura-automater at vælge mellem, hver med forskellige temaer og funktioner. Jeg har endda set, at nogle af de nyeste maskiner også giver en muligheden for at tage billeder, der forstærker mere maskuline ansigtstræk. En god idé at vælge en af disse, hvis man prøver purikura med en af hankøn.

Når man har udvalgt sig en purikuraautomat, betaler man med mønter i møntindkastet (det koster for det meste 300¥-500¥) og går derefter ind i båsen. Der er nogle gange mulighed for at vælge engelsk som sprog, men instruktionerne på engelsk er begrænset. Dog er purikura-automaterne for det meste ret anvendervenlige, og ellers er der personale man kan spørge til råds.

Først skal man bestemme sig for en baggrund, og derefter er der for det meste mulighed for at vælge hvilken type øjne man vil have, samt hvor lys man vil være i huden. Derefter begynder fotograferingen. På skærmen bliver der talt ned før blitzen bliver affyret. Husk at kigge ind i linsen, som er placeret over skærmen.

Bagefter skal billederne dekoreres. Nogle steder er dekorationsområdet bare en touch screen uden for automaten, mens der andre steder er en separat bås specielt til formålet. Der er masser af forskellige digitale ting at dekorere sine billeder med, og man kan også tilføje tekst.

Til sidst vælger man størrelsen og antallet af billeder man vil have udskrevet på arket. Hvis man har en japansk telefon, kan man også vælge et billede, som man kan få sendt til sin mobil.

Når man er færdig bliver billederne udskrevet fra en lille luge på siden af automaten.
Purikura-automaterne har ofte sin egen etage inde i de store spillehaller som man bl.a. finder flere steder i Akihabara, Shibuya og Shinjuku.

Jeg er på YouTube!

Rejsevideoer, opskrifter og meget mere.