Tokyo 2003 – Min første rejse til Japan

Tokyo Blog

Tilbage i 2003 besøgte jeg Japan for første gang. Jeg rejste sammen med Rikke, og på under en uge nåede vi at feste i Roppongi, sove fra et jordskælv for derefter at smutte på flyet til Sapporo og nå at hilse på min ven Mari, inden det bar hjemad mod Danmark igen. Det var min første hektiske introduktion til Japan, og det var kærlighed ved første blik.

Vi tog af sted uden at planlægge så meget, og vi havde ikke booket hotel i forvejen. I det hele taget var planlægning ikke vores stærke side dengang, så spørg mig ikke, hvordan vi bar os ad med at komme på det rigtige tog fra Narita og ind til byen. Vel fremme gik vi fra hotel til hotel og forsøgte at finde et sted at bo. Ingen af hotellerne ville dog lade os dele et værelse, da det tilsyneladende var højst upassende, at to kvinder skulle sove i samme seng. Dengang var hoteller omkring Tokyo Station rasende dyre, og vi havde ikke så mange penge, at vi syntes, vi havde lyst til at betale for hvert vores rum. Langt om længe fandt vi et hotel, der ville have os boende. Jeg kan ikke huske navnet på hotellet, men værelset var på størrelse med en flyttekasse, og vi sov i køjeseng.

Jeg har også en lille tilståelse fra turen: Da vi en af dagene er ude i et kæmpestort japansk supermarked, ser jeg en hylde fyldt med japansk whiskey i 3-liters flasker. Jeg kan selvfølgelig ikke stå for fristelsen og ender med at købe mig en 3-liters flydende souvenir. Jeg er dog hverken specielt god til at lyve eller til at smugle, så da jeg går igennem tolden i Amsterdam, har jeg antageligt oset af dårlig samvittighed.

En tolder trækker mig i hvert fald til side, og beder mig om at åbne min kuffert. Der lå plastikdunken så og smilede. Tolderen tager den op for at inspicere den nærmere, mens han spørger mig hvad i alverden det er. ”Some kind of Japanese wine” mumler jeg, mens jeg mentalt forberedte mig på offentlig gabestok/hængning ved daggry/hvad man ellers gør ved lyssky typer som mig i Amsterdam. Mærkeligt nok trækker tolderen bare på skulderen og gør tegn til, at jeg kan lukke min kuffert og fortsætte gennem tolden med min whiskydunk.

Jeg ved endnu ikke i dag, om det var fordi han ikke orkede at tyde de japanske tegn på indholdsdeklarationen, eller om han bare var ligeglad, men whiskyen vakte stor glæde oppe i Sverige, hvor jeg havde den med til en fest weekenden efter. Den smagte godt nok rædselsfuldt, men 1) Den var fra Japan og 2) Det var en plastikdunk.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tokyo

Reklame – Book dit hotel i Tokyo her:

  • Aoyama Flower Market er en kæde af blomsterbutikker, og i den oprindelige butik ved Omotesando Station, er der også en café. Det har helt sikkert været en god idé at …

  • Tokyo: Hvor skal man bo?

    by Mitzie Mee

    Tokyo er en af verdens dyreste byer, og en overnatning på et godt, centralt beliggende hotel kan sagtens koste en mindre formue. Derudover er Tokyo kæmpestor og metroen kører ikke …

  • Poul og jeg startede dagen med at tage den travle Yamanote-metro til Shibuya, hvor vi ville besøge kattecaféen Hapi Neko. Det var dog lettere sagt end gjort, for Hapi Neko …

  • Yodobashi Akiba er en kæmpestor elektronikbutik lige ved siden af Akihabara metrostation. Fordelt på 8 etager findes her alt man kan ønske sig indenfor computere, kameraer og TV, så hvis …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje