Livet i Japan: Picnic på altanen og en opskrift på Nikujaga

Balcony picnic in Japan

Social distance behøver ikke blive til mental distance, så disse dage gør jeg en ekstra indsats for at pleje mine venskaber. Jeg talte lige med min veninde Rieko på Line om hvordan livet er i Japan i disse tider med social distance og selv-karantæne:

Rieko: Hej fra Japan! Disse dage holder jeg mig indendørs sammen med min datter Saki det meste af tiden. Alle supermarkeder og nogle restauranter er dog stadigvæk åbne, så min mand går ud og køber mad til os. Denne måned er jeg også begyndt at bestille mad online, og min mand er begyndt at arbejde hjemme.

Der er ikke noget krav om at man skal bære maske i Japan, men mange gør det alligevel, specielt i de dele af landet, som er særligt ramt af covid-19. Da Tokyo var hårdt ramt sendte min familie masker til mig, men nu oplever Hamamatsu, hvor min familie er fra, også en stor stigning, så min mor er begyndt at sy sine egne masker.

Wii Fit in Japan

Jeg prøver at finde på sjove aktiviteter, så jeg kan underholde Saki, og nogle gange har vi haft picnic ude på altanen. I dag regner det i Yokohama hvor jeg bor, så vi må blive indenfor og lege med Wii Fit. Her er et af Sakis blade, hvor der også var legetøj med:

Japanese children's book

Min søster sagde at når lykken ikke er med os indenfor et område så har vi måske lidt mere held med andre aspekter, så jeg deltog i en konkurrence og gæt engang; jeg vandt! Præmien var de her ark som man kan bruge til at dække maden når man laver mad og dermed holde på smagen:

Cooking paper from Japan

Jeg brugte dem da jeg lavede Nikujaga forleden. Niku betyder kød og jaga betyder kartoffel på japansk, og kød og kartofler er også hovedingredienserne i denne ret, som er lidt af en klassiker og meget populær i Japan. Her er opskriften, som jeg har fået af min svigermor:

Recipe, nikujaga, Japanese

Nikujaga (肉じゃが) Opskrift

4 spsk sake

1 spsk mirin

1 spsk sukker

2 spsk soyasauce

3 dl vand

10-15 små kartofler (eller færre store kartofler skåret i mindre stykker)

250g kylling (oksekød og svinekød kan også bruges)

Sådan gør du:

 • Vask kartoflerne grundigt (de skal ikke skrælles).

 • Steg kartoflerne med lidt olie ved høj varme i ca. 5 minutter.

 • Tilsæt kylling, soyasauce, sukker, mirin og vand, og kog det hele i 15 minutter under låg (eller under de madlavningsark jeg vandt:)). Så er middagen klar!

Nikujaga, Japanese comfort food

My friend Rieko in Japan

Min veninde Rieko i Japan

Jeg mødte Rieko da jeg var i praktik hos en dansk virksomhed i Hamamatsu i Japan. Rieko taler rigtig godt engelsk, så hun blev sat til at vise mig rundt, og vi klikkede bare rigtig godt. Sammen tog vi på onsen og til aerobics (med en meget entusiastisk instruktør), og jeg fik også lov til at følge med hende til kalligrafi-lektioner. Efter mit praktikophold fortsatte vi med at holde kontakten og for nogle år siden var Rieko på besøg i Dubai. I dag bor Rieko sammen med sin mand i Yokohama, og de har den sødeste lille datter Saki, som overraskede mig med fødselsdagssang på Line sidst jeg fyldte år. Simpelthen så sødt! Da Rieko var yngre arbejdede hun i Tokyo, så hun kender byen ud og ind, og når jeg er i Tokyo forsøger vi altid at ses. 
Rieko har også en blog (på japansk) som I kan læse her


LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tokyo

Reklame – Book dit hotel i Tokyo her:

 • Aoyama Flower Market er en kæde af blomsterbutikker, og i den oprindelige butik ved Omotesando Station, er der også en café. Det har helt sikkert været en god idé at …

 • Tokyo: Hvor skal man bo?

  by Mitzie Mee

  Tokyo er en af verdens dyreste byer, og en overnatning på et godt, centralt beliggende hotel kan sagtens koste en mindre formue. Derudover er Tokyo kæmpestor og metroen kører ikke …

 • Poul og jeg startede dagen med at tage den travle Yamanote-metro til Shibuya, hvor vi ville besøge kattecaféen Hapi Neko. Det var dog lettere sagt end gjort, for Hapi Neko …

 • Yodobashi Akiba er en kæmpestor elektronikbutik lige ved siden af Akihabara metrostation. Fordelt på 8 etager findes her alt man kan ønske sig indenfor computere, kameraer og TV, så hvis …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje