Kan man lide skaldyr, og har man lyst til at prøve en rigtig autentisk snack fra Cambodia, så skal man prøve hjertemuslinger lynstegt i wok. På Central Market i Phnom Penh finder man muslingerne i sektionen med boder, der sælger fisk og skaldyr, og muslingerne bliver ofte tilberedt, mens man ser på. Først koges muslingerne, og når vandet er fordampet, lynsteges de med krydderier og andre ingredienser. Skallen smager salt og let sødligt, mens selve muslingen er blød og har en lidt fiskeagtig smag. Det er dog krydderierne og saucen, som muslingerne steges i, der gør det lækkert.
Man kan spise hjertemuslingerne som forret eller som snack efter et måltid. De er særligt populære blandt den ældre generation i Cambodia, og der en af min bedstemors favoritter.
Der er en smule arbejde forbundet med at spise hjertemuslinger, for man skal åbne skallen på hver eneste musling man skal spise. Dog er det efter min mening en del af oplevelsen, og jeg kan love, at det er hele besværet værd.
Hjertemuslinger er en virkelig unik og meget traditionel spise i Cambodia, og de små muslinger er et godt og billigt alternativ til andre fisk og skaldyr, så hvis du kommer forbi en bod, der sælger hjertemuslinger, skal du ikke tøve med at prøve dem.