Sanjeok (koreanske grillspyd) er en traditionel koreansk snack, som man typisk spiser på helligdage eller til festlige sammenkomster. Der er mange forskellige slags sanjeok, men denne kombination med oksekød, grøn peber, svampe og surimi er en af de mest populære og farverige.
Opskrift og noter fra min koreanske veninde Ella @cookiestorykim
Oksekød: Anvend en god udskæring af mørt kød som fx. oksefilet.
Peberfrugter: Man kan anvende alle slags grønne peberfrugter, både spicy og de mere milde i smagen. Lidt mindre peberfrugter, som fx. japansk shishito-peber, passer dog bedst i størrelsen. Hvis du bruger almindelig grøn peber fra supermarkedet, skal den skæres i stave, så den størrelsesmæssigt passer til de andre ingredienser.
Koreansk surimi er noget længere end den surimi man kan købe i supermarkedet i Danmark. En koreansk surimi-stang kan skæres i 3 stykker, mens de surimistænger, man finder i Danmark, typisk er for korte til at blive skåret i mindre stykker.
Angående svampe, så skal man anvende en stor, kompakt type, som fx. king oyster mushroom eller store shiitake-svampe.
Man anvender kun den hvide og lysegrønne del af forårsløget til grillspyddene.
Brug korte træspyd (længde: 7-9cm )med spidse ender. Du skal bruge 18 spyd til denne opskrift.