Denne citrongræs-te kan drikkes både varm og kold, og jeg har stadigvæk ikke besluttet mig for, hvilken version jeg bedst kan lide. Om vinteren er en kop varm citrongræs-te perfekt sammen med en god bog, og yndlingsserien på Netflix, og om sommeren er citrongræs-teen skøn og forfriskende med isterninger i.
Opskrift fra Mo Mo & Bo Bos kogebog, Borderline Tea Garden Restaurant & Cafe i Mae Sot.
Noter fra Tea Gardens kok Nge Nge:
Teen er sødet med flydende sukker, som er et almindeligt sødemiddel i Asien. Dog kan det være svært at finde i Danmark, men så er det jo godt, at det er let at lave selv: Kog 2 dl vand og 2 dl sukker i en gryde ved medium varme og rør om indtil sukkeret er helt opløst.
Hvis du behøver mere end de to glas te, som denne opskrift giver, er det bare at tilsætte mere vand, lidt mere limesaft og flydende sukker. Der er nok citrongræs til, at man sagtens kan brygge en hel kande.
I videoen nedenfor kan du se, hvordan citrongræs-teen skifter farve, når man tilsætter limesaft:)