Opskrift: Burmesiske wraps med banan og kokos

De små pakker med kokos og banan smager fantastisk, og så er de lette at lave. I Myanmar spiser man dem typisk som dessert efter et måltid, sammen med en kop te. Bananbladene fungerer som naturlig emballage, hvilket gør de små wraps lette at tage med som snack for folk som arbejder ude i markerne. Jeg synes dog de smager bedst, mens de stadigvæk er varme, direkte fra steameren, men de kan sagtens gemmes en dag eller to og overlever fint i madkassen.

Læs mit blogindlæg om hvordan vi hentede bananblade i Tons have

Opskrift: Burmesiske wraps med banan og kokos

Recipe by Nge Nge – Tea Garden i Mae Sot
Course: dessert, snack
Antal

8-10

stk.

De små pakker med kokos og banan smager fantastisk, og så er de lette at lave. I Myanmar spiser man dem typisk som dessert efter et måltid, sammen med en kop te. Bananbladene fungerer som naturlig emballage, hvilket gør de små wraps lette at tage med som snack for folk som arbejder ude i markerne. Jeg synes dog de smager bedst, mens de stadigvæk er varme, direkte fra steameren, men de kan sagtens gemmes en dag eller to og overlever fint i madkassen.

Ingredienser

  • 1 kokosnød

  • 1 ½ banan

  • 2 ½ dl rismel

  • 1 kop vand

  • 2 spsk sukker

  • 1 knivspids salt

  • 1 knivspids bagepulver

  • 8-10 bananblade klippet i firkanter på ca. 20cm x 20 cm

  • Lidt olie til indersiden af bananabladene.

Sådan gør du

  • Riv kokosnøden og sæt den til side til senere.
  • Derefter smuldres og æltes banan, rismel, sukker, bagepulver, vand og salt med hænderne, indtil det bliver til en ensartet, klæg dej.
  • Inden man anvender bananbladene, skal de vaskes, og bruger man friske bananblade direkte fra palmen skal de også gøres bløde. Dette foregår ved at man i en jævn bevægelse hurtigt kører bladet over flammen fra et gasblus, og her gælder det om at passe på fingrene, så man ikke brænder sig. Har man ikke nerver til gasblusmetoden kan man også lægge bladene 5-10 minutter i en ovn der er forvarmet til 100°C. Det gør bladene bløde og giver dem en flot grøn farve, og så er de klar til brug:)
  • Pak dejen i bananbladene, der enten kan foldes som firkanter eller som små pyramider. Se i videoen nedenfor hvordan man gør.
  • De små banan-wraps skal dampes i 15 minutter. Man kan tjekke om de har fået nok ved forsigtigt at stikke en kniv gennem bananbladet. Hvis der ikke flyder dej ud, så er de færdige. Dog er det bedre at give dem lidt for meget end for lidt, så er man i tvivl, så giv dem nogle minutter mere.
  • Spises varme sammen med friskrevet kokos.  

Opskrift-video

Om Tea Garden i Mae Sot, Thailand

Tea Garden er restauranten hos Borderline Collective i Mae Sot. Borderline støtter migranter og flygtninge fra Myanmar, og Tea Garden serverer de lækreste burmesiske retter tilberedt med masser af kærlighed af kokken Nge Nge. Restauranten ligger i en hyggelig lille gårdhave ved siden af Borderline Shop, som en stille oase få skridt fra hovedvejen der går gennem Mae Sot. Klientellet er et mix af internationale NGO-arbejdere og lokale thailændere, og der er rigtig mange stamkunder. Alle retterne er vegetariske og mange er også veganske. Tea Garden tilbyder også madlavningskurser, så man selv kan lære at lave deres lækre retter.

Tea Garden at Borderline Collective, 674/14 Intharakeeree Road, Mae Sot, Thailand

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop