New York: Den om Bagels

NYC Bagels - Russ & Daughters

Jeg tror ikke, at der findes noget bedre sted for bagels end New York. Det kan ofte være lidt hektisk inde i bagel-butikkerne, så det gælder om at være klar i spyttet og på forhånd have bestemt sig for, hvad man vil have. En bagel er nemlig ikke bare en bagel, men kommer i alle mulige varianter, hvoraf de mest almindelige nok er uden krydderier (plain), med løg (onion bagel) og med lidt af det hele (Everything Bagel). Nogle steder kan man få sin bagel ristet, men mange New Yorkere vil fortælle dig, at man altså ikke rister en frisk bagel.

Mht fyld, så er der ofte flere slags cream cheese at vælge mellem samt forskelligt slags pålæg som laks og pastrami. Jeg ender stort set altid med at bestille en plain bagel med Nova (laks fra Nova Scotia) og Cream Cheese, for den går man sjældent galt i byen med.

Hvor skal man spise i New York?

Russ & Daughters

Min ubestridte bagel-favorit i New York. Jeg er helt vild med deres røgede laks og alt andet de har på menuen. Uanset om man vælger at kigge forbi deres deli eller deres café, så er der stort set altid kø, men jeg lover jer, at det er ventetiden værd.

Russ & Daughters (the deli), 179 E Houston Street, Lower East Side, New York

Murray'sBagels Chelsea, New York

Murray’s Bagels Chelsea

Jeg faldt over Murray’s Bagels ved en tilfældighed, da jeg var ude for at kigge nærmere på Chelsea for over 10 år siden. Siden da har jeg været forbi mange gange, for jeg kan rigtig godt lide deres bagels. Der er travlt om morgenen og til frokosttid, men kommer man udenfor peak hours, kan man være heldig at få en af bordene ved vinduet.

Murray’s Bagels Chelsea, 242 8th Avenue,  Chelsea, New York

Kossar's Bagels New York

Kossar’s

Kossar’s er måske mest kendt for bialys, men det betyder ikke at deres bagels er dårlige. Nej, slet, slet ikke. The Classic Sandwich er proppet med laks, tomat og deres Everything Cream Cheese, og det er den, du vil have.

Kossar’s, 367 Grand Street, Lower East Side, New York

Barney Greengrass New York

Barney Greengrass

Når jeg har lyst til en bagel med lox and creamcheese er det enten Barney Greengrass eller Russ & Daughters der først popper op på min indre lystavle. De har begge to fantastisk fisk, men hvor der er mere eller mindre permanent kø ved Russ & Daughters, så er det tit mere fredeligt hos Barney. Det er egentlig underligt, for kvaliteten af den fisk man finder hos Barney Greengrass er af lige så høj kvalitet som det man finder hos Russ & Daughters og er man i Upper West Side-området bør man helt sikkert give Barney Greengrass en chance.

Barney Greengrass, 541 Amsterdam Avenue, Upper West Side, New York

Ess-A-Bagel New York

Ess-a-Bagel

Deres bagels er lidt tungere end de fleste andre bagels jeg har prøvet i New York, men ikke desto mindre rigtig gode, og der er et hav af forskellig slags cream cheese at vælge imellem, uanset om man er til det salte eller det søde. Da jeg var der for nogle år siden var jeg så heldig at møde deres “maskot”, som I kan læse om i mit blogindlæg om Ess-A-Bagel.

Ess-a-Bagel, 831 3rd Ave, Midtown East, New York (there’s also a location on 1st Ave)

The Bagel Store

De regnbuefarvede bagels fra The Bagel Store falder måske lidt udenfor resten af flokken i dette indlæg, men jeg synes nu alligevel, at de skal med. Lidt mindre gourmet og lidt mere sjov i gaden. På trods af den kulørte fremtoning, smager de som helt almindelige bagels. De fleste spiser dem med Funfetti cream cheese, hvilket jeg selvfølgelig også skulle prøve. Dog var det lidt for sødt for mig, så en anden gang ville jeg nok bestille den med almindelig cream cheese.

The Bagel Store, 349 Bedford Ave, Brooklyn, New York (the main store is on Metropolitan Ave)

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop