[vc_row][vc_column][vc_column_text]
New York er en af verdens bedste byer at spise ude i, og byens karakter af en smeltedigel skinner for alvor igennem i udbuddet af mad fra alle verdenshjørner. Japansk? Mexicansk? Italiensk? Uanset hvad man har lyst til, så finder man det i New York. Veganere og vegetarer har også masser af valgmuligheder da rigtig mange af byens restauranter gør sig umage med at skabe lækre retter uden animalske produkter.
Planlægning
En reservation er næsten altid nødvendig, hvis der er en særlig restaurant, som man gerne vil besøge på en bestemt dato, og man skal være hurtigt ude, for de mest populære restauranter er ofte fuldbookede flere uger, og sågar måneder, i forvejen. Jeg plejer at bestille bord på Opentable.com, men nogle restauranter anvender andre bookingsystemer.
Kom til tiden
Hvis man har en reservation er det vigtigt, at man kommer til tiden. De fleste steder vil holde bordet i 10-15 minutter, før det bliver tilbudt til andre gæster, så lad være med at komme for sent.
Drikkepenge
Det forventes at man lægger 15-20% i drikkepenge når man er ude at spise på restauranter med betjening, med mindre det har været rigtigt dårligt, og med rigtigt dårligt mener jeg at kokken ar forsøgt at stikke dig ned eller at der har været myrer i din risotto. Ellers lægger man drikkepenge.
En undtagelse er de restauranter, hvor det fremgår at service er inkluderet. For et par år siden var det et sjældent syn, men det virker til at blive mere og mere udbredt, specielt på mere upscale steder.
Restaurant Week
2 gange om året er det Restaurant Week i New York. Under disse perioder kan man spise rigtig billigt på flere af byens bedste restauranter.
> Besøg New York Restaurant Week’s website
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][ess_grid alias=”new-york-guide-dansk”][/ess_grid][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]