Dalgona i Sydkorea – Se hvordan det bliver lavet i Seoul

Dalgona i Sydkorea - Se hvordan det bliver lavet i Seoul

Dalgona (달고나, også kaldet ppopgi på koreansk) er en slags traditionel koreansk slik, der går helt tilbage til 1960’erne og 1970’erne. Det var dog først med Squid Game i 2021, at dalgona for alvor blev et globalt fænomen. I et af seriens afsnit kæmper deltagerne med at skære figurer ud af dalgona under ekstremt pres, og det afsnit gjorde dalgona verdensbrømt.

I Korea bliver dalgona typisk solgt af gadesælgere, der laver slikket, mens man ser på. Dalgona kræver kun to ingredienser; sukker og bagepulver. Sukkeret smeltes, indtil det bliver gyldent, og bagepulver tilsættes og gør sukkermassen luftig og skummende. Den varme masse hældes ud på en flad overflade og trykkes hurtigt til en rund skive som derefter dekoreres med forskellige mønstre fra udstiksforme. Smagen minder lidt om brændt karamel og konsistensen er sprød og luftig med en let og porøs struktur.

Lige efter Squid Game så man dalgona-sælgere overalt i Seoul, men i dag er der længere imellem dem. Sidst jeg var i Seoul, fandt jeg en dalgona-sælger på en lille gågade i nærheden af Jonggak-station, men det er et par år siden jeg var der, så jeg er ikke sikker på at han stadigvæk er der.

Hvis du har lyst til at prøve at lave dalgona derhjemme, finder I min opskrift her:

Opskrift: Koreansk Dalgona Slik – Den grimme version >>

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors