Fri fragt ved bestillinger over 400kr. Vi planter et træ for hvert produkt du køber.

Mitzie Mee Blog

Opskrift: Dalgona – Koreansk slik

by Sanne
Dalgona candy recipe

I dag har de fleste nok hørt om Dalgona-kaffe, men hvad med Dalgona-slik, som kaffen fik sit navn fra?

Dalgona er en slags traditionel sydkoreansk slik, som man typisk køber fra små boder på gaden. Jeg gik mine billeder fra Korea igennem for at finde et billede, så I kunne se hvordan Dalgona ser ud, når det er lavet af en professionel, men desværre uden held (i stedet fandt jeg billeder af en kæmpestor candyfloss, men mere om det en anden gang). Her er Dalgona-opskriften:

Ingredienser (til en Dalgona slikkepind)

1 spsk sukker

¼ tsk bagepulver

Sådan gør du:

Smelt sukkeret i en lille pande. Jeg har en mini-stegepande beregnet til et enkelt æg, og den er perfekt for formålet. Har man et komfur med gasblus kan man også bruge en øse/slev/stor ske i rustfrit stål, men pas på ikke at brænde fingrene.

Jeg har set at andre opskrifter anbefaler at man rører i sukkeret kontinuerligt, men som alle, der har lavet brune kartofler ved, så er det ikke at anbefale. Rører man i sukkeret, før det er smeltet, krystalliserer det nemlig på skeen og bliver megasvært at få smeltet senere, så rør kun en lille smule efter at sukkeret er smeltet helt.

Tilsæt bagepulver når sukkeret er smeltet, og nu må du gerne røre alt det du vil, så bagepulveret bliver fordelt ordentligt og forvandler det smeltede sukker til et gyldenbrunt skum.

Skrab skummet over på en bageplade med bagepapir. Man kan også bruge andre fade eller slip-let overflader. Forsøg at holde formen på skummet nogenlunde rund.

Placer et træspyd, eller hvad du ellers kunne tænke dig at bruge som pind, i midten af den nederste halvdel af dalgonaen. Vent et par sekunder før du trykker dalgona-massen flad med et fladt objekt. Jeg anvendte bunden af en glasskål.

Inden dalgonaen størkner og bliver hård kan man presse mønstre i den med kageudstikkere.

Mine dalgona-slikkepinde er noget tykkere (og meget grimmere) end traditionel dalgona lavet af professionelle. Bagepulveret lavede nogle kæmpe bobler i skummet så overfladen af dalgonaen er lidt krateragtig og ikke så jævn og glat, som den skulle være. Jeg mistænker, at det er fordi, ate jeg ikke fik rørt længe nok i skummet efter at have tilsat bagepulveret.  

Har I lyst til mere dalgona-smag? Så skal I da også prøve opskriften på Dalgona-kaffe!

Flere indlæg

Leave a Comment