Der er masser af megabillig streetfood fra Isan (nordøstlig provins i Thaland), men nogle gange er det rart at kunne sætte sig ned og nyde sin mad ved et rigtigt bord indenfor i kølige omgivelser. Som Tam Nua på Siam Square og Somtum Der i Silom er perfekte for det formål, så da jeg fandt ud af, at Somtum Der kun ligger en kort gåtur fra vores hotel, var der ingen tvivl om, hvor vi skulle spise vores første frokost i Bangkok.
Kan I huske da jeg var på Somtum Der med Poul for første gang? Da de lavede vores mad helt uden chili? Denne gang huskede jeg at sige, at vi altså godt kunne spise thai-spicy, og vi fik en rigtig lækker som tam (papayasalat) med masser af røde chilier. Den Spicy Beef Salad som vi også havde bestilt var dog lige i overkanten for Poul, som blev nødt til at drikke al min is-te for at hans mund ikke skulle eksplodere:)
På Isan-restauranter kigger jeg altid efter deep-fried sun-dried pork, som er en superlækker snack. På Somtum Der tilbereder de grisekødet, så det er dejligt sprødt og sejt at bide i, lidt ligesom amerikansk jerky. På tale om USA, så kender nogle af jer måske Somtum Der fra New York, hvor de har en filial på Avenue A i East Village. De fik en Michelin-stjerne i 2015, men tabte den igen i 2017, hvilket dog ikke flytter ved det faktum, at det er et af de bedste steder at spise Isan-thaimad i New York.
Somtum Der, 5/5 Sala Daeng Road, Silom, Bangkok, Tlf: +66(0)26324499