Opskrift: Citrongræs-te

Opskrift på citrongræs-te fra Tea Garden i Mae Sot

Denne citrongræs-te kan drikkes både varm og kold, og jeg har stadigvæk ikke besluttet mig for, hvilken version jeg bedst kan lide. Om vinteren er en kop varm citrongræs-te perfekt sammen med en god bog, og yndlingsserien på Netflix, og om sommeren er citrongræs-teen skøn og forfriskende med isterninger i.

Opskrift fra Mo Mo & Bo Bos kogebog, Borderline Tea Garden Restaurant & Cafe i Mae Sot.

Noter fra Tea Gardens kok Nge Nge:

Teen er sødet med flydende sukker, som er et almindeligt sødemiddel i Asien. Dog kan det være svært at finde i Danmark, men så er det jo godt, at det er let at lave selv: Kog 2 dl vand og 2 dl sukker i en gryde ved medium varme og rør om indtil sukkeret er helt opløst.

Hvis du behøver mere end de to glas te, som denne opskrift giver, er det bare at tilsætte mere vand, lidt mere limesaft og flydende sukker. Der er nok citrongræs til, at man sagtens kan brygge en hel kande.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan citrongræs-teen skifter farve, når man tilsætter limesaft:)

Opskrift: Citrongræs-te

Recipe by Nge Nge – Tea Garden i Mae Sot
Course: te, isteCuisine: Thailand, Myanmar
Portioner

2

glas

Denne citrongræs-te kan drikkes både varm og kold, og jeg har stadigvæk ikke besluttet mig for, hvilken version jeg bedst kan lide. Om vinteren er en kop varm citrongræs-te perfekt sammen med en god bog, og yndlingsserien på Netflix, og om sommeren er citrongræs-teen skøn og forfriskende med isterninger i.

Ingredienser

  • 4-6 stilke citrongræs

  • 7 dl vand

  • 1 lime

  • flydende sukker eller andet sødemiddel

Sådan gør du

  • Vask citrongræsset.
  • Giv citrongræsstilkene en gang tæsk med en morter eller en kagerulle. Klip stilkene i 5-cm lange stykker med en køkkensaks.
  • Tilsæt vand og kog teen i 5-10 minutter, indtil teen har en flot, lysegrøn farve.
  • Hæld teen gennem en si eller en tepose, så citrongræsset sies fra. Tilsæt limesaft og flydende sukker efter smag.
  • Hvis du vil have varm te, er teen klar til at blive drukket. Hvis du vil have iste, skal du tilsætte isterninger eller lade teen køle af i køleskabet.

Opskrift-video

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

  • Hindbærsnitten er en rigtig dansk klassiker, og de lækre snitter med hindbærsyltetøj er faktisk ikke særlig svære at lave. Jeg synes at de hindbærsnitter man køber hos bageren ofte er …

  • Hvis der fandtes en skønhedskonkurrence for rødder, så ville ingefæren sikkert ligge og kæmpe om sidstepladsen sammen med knoldsellerien og jordskokken. Jeg syntes i lang tid at ingefær smagte lidt …

  • Burmesiske te-kager (Bamar Kate Mote) er en traditionel snack fra Myanmar. De små kager nydes ofte sammen med te og serveres, når folk samles for at hygge sig. De kan …