Chimmuwa i Mae Sot

Chimmuwa in Mae Sot, Borderline Collective

Chimmuwa er en del af Borderline Collective i Mae Sot. Gruppen blev startet af Sylvia, som har mange års erfaring fra forskellige NGO-projekter og Nor Nor, som er gruppens designer. Formålet med Chimmuwa er at skabe beskæftigelse for unge kvinder, der enten er flygtet eller migreret fra Myanmar. Denne gruppe kan ofte have svært ved at finde arbejde og ender tit med at blive udnyttet i dårligt betalte jobs eller som ofre for trafficking.  

Hos Chimmuwa lærer kvinderne at sy og får siden et meningsfuldt arbejde under ordentlige forhold og til en ordentlig løn. De får også kompetence indenfor design og produktudvikling, og lærer at fremstille produkterne fra start til slut. På den måde får kvinderne en faglig stolthed samt mod på at komme med egne idéer og tænke kreativt.

Chimmuwa sælger de lækreste tasker og tørklæder i håndvævet bomuld. Bomuldsstoffet køber Chimmuwa fra Karen-folket i de små stammesamfund, som man finder på grænsen mellem det nordlige Thailand og Myanmar. Nogle af samfundene dyrker bomulden, som sidenhen bliver spundet og farvet med naturlige farvestoffer. Derefter bliver bomuldsgarnet typisk solgt til andre samfund i bytte mod ris og andre fornødenheder, og stammer med ekspertise i vævning forvandler garnet til det flotteste mønstrede stof.

Sylvia køber også farvet bomuldsgarn direkte fra nogle af landsbyerne og fragter derefter garnet til en flygtningelejr langt oppe i det nordlige Thailand, hvor vævere fra Shan-folket væver garnet til bomuldsstof, som Sylvia senere køber tilbage til Chimmuwa og Borderline Collective.

Ved at handle med de få stammer, der stadigvæk forsørger sig gennem bomuldsvævning, støtter Chimmuwa et traditionelt håndværk, der ellers er i fare for at uddø, og i videoen nedenfor fortæller Sylvia mere om det enorme stykke arbejde, der ligger bag fremstillingen af det håndvævede bomuldsstof.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop