Bangkok: Asiatique – Shopping under stjernerne

Asiatique, Bangkok Shopping

I mange år har området omkring Siam Square været stedet at hænge ud for alle de unge og smarte i Bangkok, men efter at Asiatique åbnede i 2012, har Siam Square fået en seriøs konkurrent. Asiatique er et kæmpestort udendørs shoppingcenter, med mere end 1000 små butikker og mange gode restauranter. Desuden ligger det fint placeret helt nede ved floden, så selvom vi egentlig havde fået fyldt kufferterne med nye indkøb, besluttede vi os alligevel for at tage ned og kigge.

Jeg elsker markeder og Asiatiques kombination af flotte omgivelser og billige priser, der endda er til at forhandle om, var jo ikke til at stå for. På trods af alle gode intentioner fik vi derfor alligevel købt hver sin store kuffert fra en af de handlende, som overtalte os med løfter om ”good quality and special price”.

Vi spiste aftensmad på den japanske restaurant Kacha Kacha, som primært er kendt for sine yakitori (grillspyd). Da Trine og min mor smuttede på toilet lige efter at vi var kommet, havnede vi i den akavede situation, at tjenerne troede, at min far og jeg var på date. Da min mor og Trine kom tilbage fra toilettet kunne man tydeligt se, hvordan det pludselig gik op for dem, hvordan tingene hang sammen, og de smilede undskyldende.

Det blev ret sent, før vi havde travet alle butikkerne igennem, så den båd vi havde taget hen til Asiatique, sejlede ikke mere, og vi måtte med taxi hjem. Vi skulle nok egentlig have haft fat i en stor taxi, da vi havde alle vores nye kufferter med, men taxichaufføren, der stoppede for at tage os op, mente ikke, at det var noget problem at få plads til os alle sammen inklusive de nyindkøbte kufferter i hans lille lyserøde taxi. Da vi ikke rigtig kunne nænne at sige nej, nu da han var holdt ind til siden, satte vi os ind, og lod ham stå for kuffertarrangementet. Det blev en rigtig lang tur hjem gennem Lumphinis snørklede veje med kufferter på skødet. Hver gang taxien skulle dreje måtte vi løfte kufferterne, så chaufføren kunne kigge efter traffik ud til siden. Nok ikke helt efter reglerne, men helt sikkert en oplevelse, jeg sent vil glemme.


Asiatique er et udendørs shoppingcenter forklædt som natmarked, og et af Bangkoks nyeste skud på stammen indenfor shopping og underholdning. Der er over 1500 butikker, hvoraf de fleste er ret små og mere minder om markedsboder, og de fleste butikker sælger tøj, smykker og accessories.

Selvom det generelt er rigtigt billigt at shoppe i Asiatique, kan man godt forhandle om prisen og hvis man køber flere ting fra samme butik, får man ofte en god rabat. Desværre er de fleste af butikkerne tilpasset det asiatiske marked, så hvis man ikke er størrelse XS, kan det være svært at finde tøj, der passer.

Asiatique har et fint udvalg af restauranter i alle prisklasser, og der er tit udendørs underholdning i form af koncerter og lignende i området omkring pariserhjulet, og man kan sagtens få en hel aften til at gå dernede.

Man kommer lettest til Asiatique med shuttlebåden, som afgår fra Saphan Taksin. Det kan anbefales også at forsøge at nå den sidste båd tilbage, da trafikken i området er ret kaotisk, specielt omkring lukketid, og det kan være svært som turist at finde en taxi, som accepterer at slå taxameteret på og ikke forlanger en fast, ofte ret høj pris for at tage dig med.

• Mange af butikkerne tillader ikke, at man prøver tøjet, så det kan være en god idé at have skrevet sine mål ned hjemmefra og tage et målebånd med, så man er sikker på, at man får den rigtige størrelse med hjem

Min guide til shopping i Bangkok – Hvad skal man købe?


Asiatique, Charoen Krung Soi 72-76, Bangkok

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Shop

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bangkok

Mitzie Mee Shop