Tokyo: Umai Sushikan – Tsukiji Fiskemarked

Umai Sushikan i Tokyo

Det regnede uafbrudt under vores sidste to dage i Tokyo, hvilket var lidt ærgerligt, da det var der, vi havde planlagt en tidlig morgenudflugt til Tsukiji fiskemarkedet. Da ingen af os havde nogen videre lyst til at stå op kl. 4 om morgenen for med regnen strømmende ned af nakken at gå ud og se på døde fisk, og da jeg tidligere har besøgt Tskuji inklusive tunauktionen flere gange under mere favorable vejrforhold, besluttede vi os for at lave morgenroderiet om til et kort frokostvisit i stedet.

Vores intention var egentlig at spise på Sushi Dai, men køen udenfor var megalang, så i stedet besluttede vi os for at spise på Umai Sushikan, som var godt fyldt op indenfor, men uden nogen lang og stillestående kø udenfor.

Umai Sushikan i Tskuji er en del af en større kæde, men det skal man ikke lade sig skræmme af, da stedet føles intimt og hyggeligt. Vi tog plads ved disken, så vi uhindret kunne se kokkene demonstrere sine færdigheder. Vi fik serveret grøn te i sjove kopper med billeder og navne på forskellige nigirisushi og besluttede os ret hurtigt for at bestille hver sin Chef Choice menu, der bl.a. inkluderede ikura (lakserogn) og anago (saltvandsål) samt Poul’s store frygt; uni (søpindsvin) .

Det var rigtig meget sushi, og allerede halvvejs begyndte jeg at føle mig mæt. Det hele smagte fantastisk og frisk på en måde, som man sjældent oplever udenfor Japan. Min uni sushi var også rigtig god, så jeg opfordrede Poul til at give søpindsvinet en chance til. Det gjorde han så, med ret katastrofale følger. Poul spiser ellers stort set alt, men han måtte virkelig kæmpe for at beholde søpindsvinet i munden og ikke spytte det ud på tallerkenen. Jeg fik lidt ondt af kokken som så bekymret til, mens Poul slugte de sidste bidder af sin sushi. Bagefter måtte vi gå til Starbuck og købe småkager for at fjerne alle spor af søpindsvin i Pouls mund, og han havde ikke lyst til sushi resten af turen.

En anden god sushikæde i Tokyo er Sushi Zanmai. I kan læse om min frokost på Sushi Zanmais honten restaurant i Tsukiji her >>

Jeg er på YouTube!

Rejsevideoer, opskrifter og meget mere.