Tokyo: Sumidagawa Fyrværkerifestival

Sumidagawa fyrværkerifestival i Tokyo

I går tog vi til Sumidagawa Hanabi Taikai, som er den største fyrværkerifestival i Tokyo. Vi skulle mødes med min japanske veninde Mari på Ginza-stationen, men der var så proppet med mennesker, at det tog et godt stykke tid, før vi fik lokaliseret hende.

Fyrværkerifestivalen afholdes ved Sumida-floden tæt på Asakusa metrostation, og den plejer at tiltrække omkring en million tilskuere, så der var godt fyldt op i metroen på vej derhen. Faktisk tror jeg aldrig, at jeg har været i så proppet en metrovogn, og udtrykket ”sild i en tønde” blev taget til helt nye højder. Jeg var glad for, at jeg havde nået at tage et bad, inden vi tog fra hotellet, og heldigvis virkede det, som om vores medpassagerer også havde nået en tur under bruseren, for der var forbavsende få dårlige lugte om bord.

Mange mennesker til festivalen var iklædt yukata, som er en traditionel, japansk, kimonoagtig klædedragt i bomuld, som man typisk bærer om sommeren til uformelle lejligheder som festivaller og helligdage. Jeg købte en yukata for mange år siden, men jeg har aldrig haft den på, da den er ret besværlig at iføre sig. Jeg fortrød dog, at jeg ikke havde taget den med til Tokyo, så jeg kunne have haft den på i går aftes.

Man kunne købe drikkevarer og snacks fra små boder langs vejen, og jeg fik smag for salte agurker, som blev solgt på en pind. Poul var mest til yakitori (grillspyd med kylling), men Mari fik dog introduceret os til en lækker japansk snack, takoyaki, som er en slags æbleskiver med blækspruttefyld, som man dypper i mayonnaise.

Fyrværkeriet blev affyret fra to forskellige steder langs floden, og man havde den allerbedste udsigt oppe på de to broer nærmest Asakusa-stationen. Når man nåede broerne, måtte man dog ikke stå stille, men skulle hele tiden bevæge sig fremad, hvilket sikkert var for at så mange mennesker som muligt skulle have lejlighed til at nyde den fine udsigt. Fyrværkeriet er faktisk en  duel mellem forskellige hold, som kæmper om at overgå hinanden. Det bragede løs i næsten 2 timer, hvor himlen var spækket med alverdens farver og figurer. Det var et fantastisk syn, som jeg sent vil glemme..

Min guide til hvad jeg synes at man skal opleve i Tokyo

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tokyo

Reklame – Book dit hotel i Tokyo her:

  • Aoyama Flower Market er en kæde af blomsterbutikker, og i den oprindelige butik ved Omotesando Station, er der også en café. Det har helt sikkert været en god idé at …

  • Tokyo: Hvor skal man bo?

    by Mitzie Mee

    Tokyo er en af verdens dyreste byer, og en overnatning på et godt, centralt beliggende hotel kan sagtens koste en mindre formue. Derudover er Tokyo kæmpestor og metroen kører ikke …

  • Poul og jeg startede dagen med at tage den travle Yamanote-metro til Shibuya, hvor vi ville besøge kattecaféen Hapi Neko. Det var dog lettere sagt end gjort, for Hapi Neko …

  • Yodobashi Akiba er en kæmpestor elektronikbutik lige ved siden af Akihabara metrostation. Fordelt på 8 etager findes her alt man kan ønske sig indenfor computere, kameraer og TV, så hvis …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje