Tokyo: Devil spicy ramen på Kikanbo

Kikanbo - spicy ramen i Tokyo

Jeg elsker spicy miso ramen, og Kikanbo i Kanda serverer nogle af de bedste. Kikanbos ramen-restaurant er for nylig flyttet fra sin placering på hjørnet og ligger nu i stedet få meter længere nede af gaden. På hjørnet har Kikanbo i stedet åbnet en restaurant, der serverer tsukumen, som er nudler, som man dypper i en tyk sauce.

På Kikanbo kan man selv vælge hvor spicy man vil have sine ramen, og det stærkeste er devil spicy. Jeg har tidligere haft svært ved at kapere ”regular spicy” på Kikanbo, men det havde jeg midlertidigt fortrængt, så denne gang bestilte jeg devil spicy. Personalet advarede mig om, at det ville være ekstremt stærkt, og tilbød, at jeg stadigvæk kunne nå at ændre mig, men jeg holdt stædigt fast ved min devil spicy bestilling. Hvor slemt kunne det være? Jeg er jo vant til stærk mad.

Selvfølgelig var devil spicy alt for stærkt for mig. Efter blot få mundfulde haglede sveden af mig. Jeg drak 4 glas isvand i lyntempo men gispede stadigvæk efter vejret, og min japanske sidemand begyndte at se bekymret ud. Jeg prøvede at styre uden om de små peberflager, men de var overalt, så efter at have spist ægget, gav jeg op.

Læs mit blogindlæg om min første skål spicy miso ramen på Kikanbo tilbage i 2015 >>


Hvis du kan lide spicy ramen, vil du elske Kikanbo. Det tager over 10 timer at tilberede den miso-baserede suppe, som koges på svine-og kyllingeben samt forskellige slags grøntsager. Chiliolien er lavet af en blanding af 6 forskellige chilipebre, og sørger et afrundet, men kraftigt kick, og på toppen af det hele finder man en skive svinekød, babymajs. bønnespirer og æg, drysset med ekstra chilipeber svarende til det niveau af spiciness man har bestilt.

Der er 5 niveauer, som går fra Non-spicy til Devil Spicy, og selvom det er lokkende at prøve kræfter med en gang Devil Spicy ramen, så kan det ikke anbefales, da du højst sandsynligt vil sidde tilbage med en mund, der gør naller og en urørt skål med ramen. Level 2-3 passer de fleste.

Kikanbo er en typisk japansk ramenrestaurant, så det er ikke et sted man hænger ud i flere timer. Der er desuden ofte kø udenfor, så det er almindelig høflighed at skyndsomt spise sine ramen og derefter forlade stedet, så næste sultne person kan tage plads.

En skål spicy ramen koster 1000JPY (August 2021)

Kikanbo, Kajicho 2-10-9, Chioda-ku, Tokyo, Åbningstider: Man-lør 11:00-21:30, Søn: 11:00 – 16:00, nærmeste station: Kanda, Adresse på japansk: 鍛冶町 2-10-10, Chiyoda, 東京都 〒101-00


LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tokyo

Reklame – Book dit hotel i Tokyo her:

  • Aoyama Flower Market er en kæde af blomsterbutikker, og i den oprindelige butik ved Omotesando Station, er der også en café. Det har helt sikkert været en god idé at …

  • Tokyo: Hvor skal man bo?

    by Mitzie Mee

    Tokyo er en af verdens dyreste byer, og en overnatning på et godt, centralt beliggende hotel kan sagtens koste en mindre formue. Derudover er Tokyo kæmpestor og metroen kører ikke …

  • Poul og jeg startede dagen med at tage den travle Yamanote-metro til Shibuya, hvor vi ville besøge kattecaféen Hapi Neko. Det var dog lettere sagt end gjort, for Hapi Neko …

  • Yodobashi Akiba er en kæmpestor elektronikbutik lige ved siden af Akihabara metrostation. Fordelt på 8 etager findes her alt man kan ønske sig indenfor computere, kameraer og TV, så hvis …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje