Tokyo: Ginza Lion – Japans ældste ølhal

Ginza Lion, Japan's oldest beer hall

Ginza Lion er en kæde af ølhaller drevet af Sapporo-bryggeriet, og en af de mest populære ligger i hjertet af Ginza. Ginza Lion åbnede helt tilbage i 1934 og er efter sigende den ældste ølhal i Japan. Siden åbningen har Ginza Lion sørget for, at travle forretningsmænd og andet godtfolk kunne koble af over en velfortjent fyraftensbajer. Der er højt til loftet i det store lokale, som er indrettet som en tro kopi af de ølhaller, man finder i Sydtyskland.

Ginza Lion spænder over flere etager, men det er i det store lokale i gadeplan, at der drikkes øl. Man kan selvfølgelig bestille en pølse med sauerkraut til sin øl, samt flere andre, tyskinspirerede, kalorieintensive retter.
Der er ikke noget som helst upscale eller trendy over Ginza Lion, men stemningen er altid i top, og snakken går højlydt blandt bordene.

Ginza-området er ellers kendt for at være ret så fancy-schmancy, men Ginza Lion er et af de steder, hvor det er helt ok, bare at droppe ind direkte fra gaden med fladt hår og sneakers, og det kan jeg rigtig godt lide. Dog kommer de fleste direkte fra arbejdet, så der er mange skjorter og jakkesæt.

•Der er næsten altid godt fyldt, så specielt i weekenderne eller lige efter fyraften, må man regne med at skulle vente lidt på at få et bord.

• De billigste fadøl koster omkring 620 JPY for et lille glas, og de smager udmærket, men der er også mange spændende specialøl på menuen.

• En wienerpølse koster 850 JPY

Ginza Lion, 7-9-20 Ginza, Chuo-Ku, Tokyo Adresse på japansk: ビヤホールライオン 銀座七丁目店
東京都中央区銀座7-9-20 銀座ライオンビル1F

Jeg er på YouTube!

Rejsevideoer, opskrifter og meget mere.