0
De søde minihåndklæder pynter både på spisebordet og på badeværelset, men hvordan er det lige man folder dem? Her er en guide til hvordan man folder minihåndklæder, så de ser ud som japanske oshibori, de varme våde klude, man bliver tilbudt før måltidet på japanske restauranter.
I denne billedserie anvender jeg minihåndklæderne fra Weavers, men man kan også sagtens bruge vaskeklude eller klippe klude af gamle håndklæder. Minihåndklæderne skal helst være nogenlunde kvadratiske (omkring 30 x 30cm fungerer bedst) og vil man tilbyde dem varme og fugtige skal stoffet også have god sugeevne.
Vil du tilbyde dine gæster et varmt og fugtigt minihåndklæde inden middagen, skal du bruge ca. ½ kop kogende vand til 4 minihåndklæder. Vandet hældes over minihåndklæderne, efter at de er rullet sammen. Læg dem evt. i et lille fad så det er lidt lettere at styre, og så det ikke gør så meget hvis du hælder ved siden af. De er bedst, når de lige akkurat er gennemfugtede uden at være sjaskede og håndteres lettest med en køkkentang, efter at de er overhældt med vand. Man plejer at lade de små fade med de anvendte minihåndklæder stå på bordet under måltidet.
Læs mere om minihåndklæderne her >>
Velkommen til Mitzie Mee! Mat og oppskrifter, reiser, livsstil og mest om New York.
Inden Din Tai Fung kom til byen, var Joe’s Shanghai stedet, man tog hen, når trangen til soup dumplings meldte sig. Restauranten lå oprindeligt på Pell Street men i slutningen …
En god grilled cheese sandwich er comfort food i sin reneste form og fungerer både alene og som tilbehør til fx. tomatsuppe. Jeg plejer at lave grilled cheese sandwich med …
Da vi besøgte University District Farmers Market kom vi forbi en bod, der solgte lemon cucumbers, og efter at have luret lidt på den underlige grøntsag tog nysgerrigheden over og …
Frozen custard er en amerikansk klassiker, som minder om almindelig flødeis, men laves typisk med æggeblommer som giver en fyldigere og mere cremet konsistens. Lige nu er ferskner i sæson, …
Det var søndag og solskin og sidst i august da April og jeg besluttede os for at tage på dagsudflugt til Hidra som er en ø lige uden for Flekkefjord. …
Friske figner fyldt med cremet gedeost og toppet med pistacienødder ser superflotte ud og smager fantastisk. Jeg er stadig ikke sikker på, om det mest er en forret, en dessert …
Skolekjeks er en rigtig Flekkefjord-specialitet. Mange udenfor byen har aldrig hørt om dem, men i Flekkefjord er de næsten umulige at komme udenom. De store, lyse kager har været en …
April var på besøg i Norge sidste weekend, og vi havde nogle rigtig hyggelige dage sammen med godt vejr og masser af god mad. Fredag aften spiste vi på Broken, …
Jeg elsker tteokbokki, så da jeg blev inviteret til at komme forbi og prøve Dookkis nye restaurant sagde jeg selvfølgelig ja. Dookki er en koreansk kæde, der har specialiseret sig …
For nogle uger siden var Steve og jeg forbi baren på Loews Regency på Park Avenue. Jeg var egentlig blevet inviteret for at prøve deres alkoholfri cocktails, men på grund …
New York er stor, travl og trafikken er håbløs, så at vælge den rigtige måde at komme rundt på kan spare dig både tid og penge. Vil du hurtigt og …
Det er Restaurant Week i New York igen, og det fik mig til at tænke på, at jeg aldrig fik skrevet om mit besøg på Tha Phraya under Restaurant Week …
Seattle er en by med store højdeforskelle, lange afstande og masser af vand omkring, så hvordan du vælger at komme rundt, kan have stor betydning for, hvor meget du faktisk …
Seattle er ikke en by, man bliver færdig med på en weekend, men vælger du det rigtige sted at bo, er du allerede godt i gang. Offentlig transport fungerer fint, …
Citrus Fizz fra Loews Regency i New York er frisk, let og ikke for sød. Det er en af de drinks, der smager som sommer i et glas. Perfekt til …
Steve og jeg havde egentlig tænkt, at vi ville spise på Hangawi, men det var restaurant week, og vi havde ikke bestilt bord. Personalet fortalte at der var omkring 45 …
Steve og jeg landede i Kansas City om eftermiddagen og kørte direkte fra lufthavnen til Betty Rae’s. Jeg havde læst om stedet hjemmefra og vi var enige om det det …
Arthur Bryant’s var det første barbecuested, jeg prøvede i Kansas City, og det var en stærk start. Restauranten har eksisteret siden 1930’erne og regnes blandt en af de mest legendariske …
Food halls og madmarkeder er blevet en fast del af madscenen i New York, og det er en af de bedste måder at få en smagsprøve på byens enorme madudvalg. …
Kristian og AC bor lige ned til fjorden, og i dag var der bid. Kristian havde været ude og dykke og kom op med de smukkeste kammuslinger, som selvfølgelig fik …
Det var efterhånden virkelig længe siden, jeg sidst havde set Ehsan, så jeg sendte ham en besked på WhatsApp for at høre, hvordan det gik. Han var på vej til …
Da Steve og jeg lige var begyndt at date, var vi ude at spise på en pizzarestaurant i New York. Jeg tager et stykke over på min tallerken, griber kniv …
New York er kendt for sit høje tempo og sine larmende gader, men midt i det hele findes der små lommer af ro, hvor man kan trække vejret lidt dybere …
Steve og jeg var forbi Atoboy, som længe har været en af mine favoritter i New York, men det var faktisk flere år siden, jeg sidst havde været der. Dengang …