0
De søde minihåndklæder pynter både på spisebordet og på badeværelset, men hvordan er det lige man folder dem? Her er en guide til hvordan man folder minihåndklæder, så de ser ud som japanske oshibori, de varme våde klude, man bliver tilbudt før måltidet på japanske restauranter.
I denne billedserie anvender jeg minihåndklæderne fra Weavers, men man kan også sagtens bruge vaskeklude eller klippe klude af gamle håndklæder. Minihåndklæderne skal helst være nogenlunde kvadratiske (omkring 30 x 30cm fungerer bedst) og vil man tilbyde dem varme og fugtige skal stoffet også have god sugeevne.
Vil du tilbyde dine gæster et varmt og fugtigt minihåndklæde inden middagen, skal du bruge ca. ½ kop kogende vand til 4 minihåndklæder. Vandet hældes over minihåndklæderne, efter at de er rullet sammen. Læg dem evt. i et lille fad så det er lidt lettere at styre, og så det ikke gør så meget hvis du hælder ved siden af. De er bedst, når de lige akkurat er gennemfugtede uden at være sjaskede og håndteres lettest med en køkkentang, efter at de er overhældt med vand. Man plejer at lade de små fade med de anvendte minihåndklæder stå på bordet under måltidet.
Læs mere om minihåndklæderne her >>
Velkommen til Mitzie Mee! Mad & Opskrifter, Rejser, Livsstil og mest om New York
French toast (eller arme riddere, som nogle kalder det) er en genial måde at få brugt de sidste skiver halvtørt franskbrød på. I denne opskrift serveres de stegte brødskiver med …
Da Ana og jeg var roommates i New York, forkælede hun mig med lækker brasiliansk mad, og i weekenden plejede hun at lave tapiocas, som er en slags tynde brasilianske …
Purikura er de små søde fotoautomater, som man finder i de større spillehaller i Tokyo. De har flere avancerede funktioner, som sørger for, at man komme til at se ud …
Kun et par minutters gang fra den travle rundkørsel ved Victory Monument finder man et af Bangkoks bedste steder for nudler: Boat Noodle Alley. Langs kanalen ligger de små restauranter …
Første aften i Paris spiste vi på en hyggelig lille bistro, Bistrot d’Henri. Vi havde ikke booket bord og da vi trådte indenfor var der næsten helt fyldt op i …
Mangosæsonen i Thailand strækker sig fra april til juni, og selvom man kan få mango hele året rundt, så er det i disse måneder, at de smager allerbedst. Jeg elsker …
Østersbaren Opium La Cabane lå lige om hjørnet fra hvor vi boede i Paris. De friske østers lå og fristede i køledisken ud mod gaden så det var bare et …
Planen med Jeju var egentlig at vi skulle ligge på stranden og dase, men da vi først var fremme, blev vi ret hurtigt enige om, at vi da også skulle …
Vinvinduerne, eller buchette del vino, som de hedder, har været en del af bybilledet i Firenze siden 1500-tallet. Dengang brugte vinproducenterne dem til at sælge vin direkte til folk, uden …
Ichigo Daifuku er mochi med friske jordbær og anko (red bean paste). Det er en rigtig japansk delikatesse, der kombinerer den bløde, let chewy konsistens af mochi med den søde, …
I årevis har jeg savnet en god dansk cafe i New York, et sted der føles ægte dansk og uden at koste en formue, så gæt hvor glad jeg blev, …
En ume er en slags mellemting mellem en abrikos og en blomme, og i Japan fermenterer man den med havsalt og får en snack, umeboshi, der både er hvinende sur …
Har du et par overmodne bananer liggende? Drop banankagen og lav bananmuffins i stedet! Mine muffins er lavet med samme dej som jeg bruger når jeg laver banankage. Resultatet er …
Da Steve var på besøg hos mig i Norge, besluttede vi os for at tage en weekendtur til Stavanger. AC og Kristian tog også med, og vi checkede alle sammen …
Jeg havde taget natbussen fra Bangkok til Mae Sot og ankom tidligt om morgenen. Det var alt for tidligt til at checke ind på hotellet, og jeg var desuden ved …
Apple Crumble er en af de desserter, jeg aldrig bliver træt af, og det er en supergod dessert at have i ærmet, når det blæser og regner udenfor. Min opskrift …
Dalgona (달고나, også kaldet ppopgi på koreansk) er en slags traditionel koreansk slik, der går helt tilbage til 1960’erne og 1970’erne. Det var dog først med Squid Game i 2021, …
Da AC og jeg var i Korea blev vi inviteret med til Shinaes brors bryllup. Vi tøvede lidt med at tage imod invitationen, da vi ikke ville trænge os på, …
©Mitzie Mee