Tokyo: Motown House – Natteliv i Roppongi

Motown - Tokyo

Motown er en af de ældste og mest velkendte barer i Tokyos berømte og berygtede partydistrikt Roppongi. Baren ligger en trappe op i den ellers ret anonym bygning på den travle vej, Gaien-higashi-dōri, og er et af de få steder i den del af byen, der altid er fyldt godt op i weekenden.

Mit første bekendtskab med Motown ligger helt tilbage i 2003, og da jeg på efterfølgende Tokyo-ture pligtskyldigt har besøgt baren hver gang, kan jeg med sikkerhed fastslå, at der ikke er meget, der har ændret sig de sidste 10 år. Motown minder faktisk lidt om en tidskapsel, der med garanti tager dig tilbage til de sene 90’ere og de tidlige 00’ere, så forvent at høre en masse Bon Jovi og Britney Spears i løbet af en aften på denne efterhånden legendariske bar. Dansegulvet er ikke meget større end et frimærke, og omkring midnat, når Chumbawamba’s Tubthumping spilles for 117. gang, plejer det at være så crowded at man knapt nok kan nikke med hovedet i takt til musikken.

Motown var i mange år kendt for at være lidt af en jagtmark for byens prostituerede, men de seneste gange jeg har været der, har det virket som om, de har fået luget lidt ud i klientellet. Nattelivet i denne del af Roppongi i almindelighed og steder som Motown i særdeleshed, har et lidt blakket rygte blandt almindelige Japanere, så stamgæsterne på Motown er derfor ofte en broget forsamling af forretningsmænd (mest expats), engelsklærere og prostituerede, og de fleste er et sted i 30erne/40erne/50erne.

I hverdagene kan Motown godt være ret tomt, og senere på aftenen er klientellet ofte begrænset til nogle få, vildfarne turister og ældre mandlige expats, der burde være gået hjem for længe siden samt en håndfuld prostituerede. Det lyder værre end det egentlig er, for Motown er faktisk et rigtig sjovt sted og kommer du med et åbent sind en fredag eller lørdag aften, er jeg sikker på at du vil få en uforglemmelig aften.

• Nogle af jer vil garanteret hade stedet, som nok mest af alt kan beskrives som Tokyo’s pendant til alle barerne inde omkring Rådhuspladsen i København.

• Man ønsker sange ved at udfylde et lille stykke papir som man afleverer til Dj’en sammen med et par yen.

• Motown er ikke et fancy sted, og folk kommer som de er og ofte direkte fra jobbet.

• Drinks koster fra 800JPY og op.


Motown, Com Roppongi 2F, 3-11-5 Roppongi, Minato-ku, Tokyo, Åbningstider: Alle dage:18:00-5:00, Tlf: +81(0)3-5474-4605, Adresse på japansk: 東京都港区六本木 3-12-6

Jeg er på YouTube!

Rejsevideoer, opskrifter og meget mere.