Borderline Collective i Mae Sot tilbyder også madlavningskurser, hvor man kan lære at lave alle de lækre burmesiske retter, som de serverer i Tea Garden (en restaurant der drives af Borderline). Inden jeg kom til Mae Sot havde jeg så vidt jeg ved aldrig smagt burmesisk mad, så det var en helt ny verden som åbnede sig for mig. Mit umiddelbare indtryk er, at det er noget mindre spicy end maden i Thailand, men med den samme forkærlighed for friske ingredienser med masser af smag.
Madlavningskurset varede en halv dag og startede med et besøg på markedet om morgenen. Eh Soe fra Borderline Collective var vores guide på markedet og hun forklarede, at bønderne kommer ind med de friske grøntsager meget tidligt om morgenen. Vil man være sikker på at få de bedste og mest friske varer, skal man derfor også være tidligt ude, og kommer man senere på dagen risikerer man, at det man vil have er udsolgt.
Eh Soe forklarede også, at selvom der er en Tesco i byen, så foretrækker de fleste lokale at handle på markedet, for som hun siger, så er der fx. kun en slags agurker i Tesco, mens man på markedet har mange flere udbydere at vælge mellem.
Kødsektionen på Mae Sot markedet var lidt af en skrækfilm med grisehoveder og levende skrubtudser pakket i net, men heldigvis er Tea Garden en vegetarisk restaurant, og kød var derfor ikke på vores indkøbsliste.
Borderline Collective, 674/14 Intharakeeree Road, Mae Sot, Thailand