Alpro for Professionals – Plantemælk som smager godt

Apro for Professionals, dairy-free milk that foams

Jeg er laktoseintolerant, så jeg burde egentlig holde mig helt væk fra mejeriprodukter, men det er svært, når ens morgenrutine inkluderer en stor latte, og man desuden bor i Dubai hvor solen skinner året rundt, og det altid er vejr til is på altanen. De efterfølgende mavekramper og luft i maven var et nødvendigt onde, som jeg havde lært at leve med, for jeg kunne ikke forestille mig et liv uden mejeriprodukter.

Nu er der efterhånden så mange laktosefri produkter, at det ikke længere er lige så stort et problem. Jeg begyndte at drikke laktosefri mælk for et års tid siden, og sikke en forskel det gjorde for min mave. Jeg har også eksperimenteret med plantemælk da dette ofte er et sundere og mere miljøvenligt alternativ, men plantemælk føles tit som et kompromis, da det ofte er noget tyndt sjask som smager grimt (sojamælk er det værste, det kan jeg slet ikke få ned). Desuden fungerer plantemælk sjældent i min Nespresso-mælkeskummer.

Jeg har tidligere prøvet produkter fra Alpro og jeg har ikke været imponeret af de årsager, jeg nævnte tidligere. Dog blev jeg alligevel nysgerrig, da jeg forleden så kartonerne med kokosmælk fra Alpro, som bar påskriften “for professionals”, og da jeg læste på forpakningen, at man kunne skumme kokosmælken som almindelig mælk, besluttede jeg mig for at købe en karton med hjem. 

Allerede efter første kop var jeg solgt. Det smagte så godt, at jeg skyndte mig ned i Carrefour igen for at købe mere kokosmælk, da jeg var bange for, at de kun ville have kokosmælken i en begrænset tidsperiode, og at det hurtigt ville være udsolgt. Der var kun 2 kartoner kokosmælk tilbage, men jeg så, at de også havde mandelmælk For Professionals, så jeg købte også 3 kartoner af dem. 

Kokosmælken smager af kokos, men det er en meget blød og rund smag, der ikke er bitter. Mandelmælken smager mere som almindelig mælk, men med et touch af marcipan. Poul er helt vild med mandelmælken sammen med havregryn om morgenen, og begge dele smager skønt blandet i kaffe eller sort te.

Det jeg rigtig godt kan lide ved Alpro for Professionals er at “mælken” opfører sig ligesom mælk. Første gang jeg brugte mælkeskummeren fyldte jeg lidt ekstra i, da jeg tænkte at det nok ikke ville skumme så meget, men det endte med at skumme ud over det hele, så jeg havde kokosmælk over hele bordet. Skummet bliver tykt og luftigt lige som sødmælksskum, og ved man hvordan man gør, tror jeg sagtens man kan lave latteart. 

Og nej, dette er ikke et sponsoreret indlæg selvom jeg ville ønske at det var tilfældet, for både kokosmælken og mandelmælken er ret dyre. Jeg købte Alpro for Professionals i Carrefour i Silverene hvor den koster 20AED, men jeg har efterfølgende set, at de også har Alpro for Professionals i Waitrose i Marina Mall, hvor det endda er en dirham billigere end i Carrefour.

Varedeklarationen – Et kig på bagsiden af kartonen.

I den følgende sammenligning har jeg anvendt varedeklarationen for letmælk fra Arla:

Både mandelmælken og kokosmælken fra Alpro for Professionals indeholder mindre sukker end almindelig letmælk (kokos-Alpro: 3,3g/100g, mandel-Alpro: 2,5g/100, letmælk: 4,7g/100g), og mindre kalorier (kokos-Alpro: 33 Kcal/100g, mandel-Alpro 24 Kcal/100g, letmælk 46 Kcal/100g). Kokosmælken indeholder desuden mættet fedt, som er det dårlige fedt, som i mange studier er blevet koblet til en øget risiko for hjerte-kar sygdomme, men indholdet af mættet fedt i kokosmælken (0,7g) er lidt lavere end for almindelig letmælk (1g). Mandelmælken indeholder stort set intet mættet fedt (0,1g/100g). Kokosmælken indeholder også soja, hvilket kan være et problem, hvis man er allergisk mod soja. Mandelmælken indeholder mandler (surprise, surprise), så det skal man være opmærksom på hvis man er allergisk mod nødder.


Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Et af de punkter, hvor koreansk hudpleje adskiller sig væsentligt fra dansk hudpleje er selve rensningen af huden. Hvor vi i Danmark oftest bare anvender et enkelt renseprodukt, er det …

  • Jeg er i Paris en uges tid for at repræsentere det koreanske hudplejemærke Schwanen Garten ved nogle modeshows her under Paris Fashion Week. Dog har jeg også en del fritid, …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje