København: Ipsen & Co – Hyggelig café på Gl. Kongevej

Ipsen & Co, caféer i København

For nogle måneder siden åbnede en af pigerne, Line, en kaffebar sammen med sin yngre bror, og da jeg var i København i sidste uge, fik jeg endelig taget mig sammen til at kigge forbi. Stedet hedder Ipsen & Co og er den skønneste lille perle i den gode ende af Gl. Kongevej. Jeg skriver ikke sådan, fordi jeg kender Line, men fordi det passer, og de af jer, som har været der, vil sikkert være enige.

Ipsen & Co lægger vægt på, at de ikke er en café (med hvide duge og alt det gejl), men derimod en kaffebar, og maden er således kun sekundært til den ypperste mission som går ud på at servere god kaffe. Dette skal dog ikke afholde dig fra at bestille nogle af de lækre rugbrødsmadder fra den enkle, men lokkende menu. Jeg fik en kartoffelmad med mayonnaise og ristede græskarfrø, og som I kan se på billederne var den yderst fotogen og smagte desuden glimrende. Rugbrødet var sprødt og lunt, og duftede hjemmebagt, og solen skinnede ind gennem vinduerne på solsikkekernerne, som sørgede for et delikat knas på toppen. Jeg drak ikke kaffe, men i stedet et stort glas friskpresset appelsinjuice, som jeg syntes gik bedre i spænd med kartoffelmaden.

Det kan være svært at indrette så lille et lokale, uden at det kommer til at virke overfyldt, men Ipsen & Co hjælpes godt på vej af det høje loft, som gør at den rustikke indretning og de lækre små detaljer ikke bliver for meget. Dog sætter størrelsen af lokalet grænser for, hvor mange der kan spise kartoffelmad på samme tid, så man er heldig, hvis man finder en ledig stol, og man må være parat til at dele bord med andre gæster.

Ipsen & Co ligger kun en kort gåtur fra hvor jeg plejede at bo i København, og det er et rigtigt dejligt kvarter uden alt for mange turister. Kaffebaren var lige så hyggelig og sej, som jeg havde forventet, og det er ikke svært at forstå, hvorfor den på kort tid er blevet så populær, for det er lige sådan et sted, man gerne vil have henne om hjørnet. Hvis du er i København og vil opleve lidt ægte københavnsk cafe…undskyld, kaffebarskultur, så er Ipsen & Co helt sikkert stedet, du leder efter.

Nu tror du sikkert at jeg bare skriver så pænt om Ipsen & Co fordi jeg er venner med ejeren, men hvis du har læst min blog i et stykke tid, så ved du også, at jeg altid skriver min ærlige mening. Jeg fortalte ikke Line, at jeg havde tænkt mig at kigge forbi (hun var der ikke engang den dag), og jeg betalte selv for mad og drikke.

Min blog om København


Ipsen & Co, Gl. Kongevej 108, 1850 Frederiksberg C

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop