New York: Ivan Ramen – New Age ramen i Lower East Side

Ivan Ramen, Lower East Side, New York

På Ivan Ramen serveres en moderne version af de ellers meget traditionsbundne japanske nudler. Jeg er ret konservativ hvad angår ramen, så jeg var skeptisk inden mit første besøg, og det var først efter besøg nr. 2 at Ivan Ramen for alvor fik mig overbevist.

Nu kan jeg derimod slet ikke få nok af det, min foodie-veninde Waz kalder New-Age ramen, for selvom der er ting i skålen, som man ikke ville støde på i Japan, så er alle de basale elementer (suppe, æg og charshu) fantastisk tilberedt og vidner om, at man altså har styr på det fundamentale. Jeg tror det er ligesom abstrakte malerier. Man må have styr på alt det grundlæggende, før man kan give det hele et twist.

Ivan Ramen ligger i et meget lille lokale og om aftenen står folk i kø ud på gaden, men i modsætning til mange japanske ramen-restauranter, så kan man faktisk godt bestille bord på Ivan Ramen. Gør dderfor dig selv en tjeneste og sørg for at booke din plads i forvejen.

Hvis du er rigtig sulten og kan lide hvidløg, så skal du bestille Triple Pork, Triple Garlic Mazemen (16$). Det er lidt af en tung sag (for tung for mig) da mazemen ramen er såkaldt tørre ramen stort set uden suppe. Mazemen er faktsik nærmere som nudler vendt i sauce. Min favorit på Ivan Ramen er shoyu ramen (15$). Hvis du bestiller dem ”fully loaded” (+5$)  får du et ekstra æg, nogle flere skiver chashu (svinekød) og en stegt tomat.

• Udover restauranten på Clinton Street er der også en Ivan Ramen Slurp Shop i Gotham West Market, men den er ikke nær så hyggelig.

• Ivan Ramen’s oprindelige restaurant ligger faktisk i Tokyo og er uden tvivl den mest succesrige ramenrestaurant drevet af en ikke-japaner.

• Man kan også bestille diverse småretter på Ivan Ramen, men efter en skål ramen er der altså ikke appetit til meget mere.

Ivan Ramen, 25 Clinton St, Lower East Side, New York

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop