Opskrift: Syltede rødbeder

Opskrift: Syltede rødbeder

Syltede rødbeder er en fantastisk følgesvend til mange danske klassikere. Jeg foretrækker dem på min leverpostejsmad, mens nogle mennesker, som fx. min mor, spiser syltede rødbeder sammen med næsten alt. Uanset om de serveres som tilbehør, topping eller som en del af en salat, er de syltede rødbeder rigtig flotte på tallerkenen.

Noter

Min mor dyrker rødbeder i sin have, men rødbeder fra grønthandleren fungerer lige så godt. Denne opskrift er min mormors gamle opskrift og giver ca. 3 mellemstore store glas fra 2,5-3 kg rødbeder. Det lyder som meget, men tro mig; du vil blive overrasket over, hvor hurtigt de forsvinder. Hvis køleskabsplads er et problem, kan du altid starte med at lave lave en halv portion.

I videon nedenfor har min mor steriliseret glassene med kogende varmt vand samt anvendt Atamon som konserveringsmiddel for at forlænge holdbarheden.

Opskrift: Syltede rødbeder

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Tilbehør
Portioner

3

glas

Syltede rødbeder er en fantastisk følgesvend til mange danske klassikere. Jeg foretrækker dem på min leverpostejsmad, mens nogle mennesker, som fx. min mor, spiser syltede rødbeder sammen med næsten alt. Uanset om de serveres som tilbehør, topping eller som en del af en salat, er de syltede rødbeder rigtig flotte på tallerkenen.

Ingredienser

  • 2 tsk salt

  • 3 kg rødbeder

  • 1 liter eddike

  • ½ kop vand (til syltelage)

  • 700 g sukker

  • 15 hele nelliker

  • 5 hele peberkorn

Sådan gør du

  • Skyl rødbederne og skær toppen og bunden af. Placer dem i en stor gryde. Hæld vand over, så rødbederne er dækket.
  • Tilsæt salt og kog rødbederne i 1 time og 15 minutter eller indtil de er møre, når man prikker i dem med en gaffel. Mens rødbederne koger, kan du forberede syltelagen.
  • Syltelage: I en anden stor gryde blander du vand, eddike, sukker, nelliker og peberkorn. Bring blandingen i kog over medium varme og rør, indtil sukkeret er helt opløst.
  • Steriliser 3 mellemstore glas til de syltede rødbeder. Anvend den metode, du foretrækker. Min mor plejer at skylle indersiden af glassene i kogende vand og derefter hælde lidt Atamon i hvert glas og hvirvle rundt så indersiden er dækket før resten hældes ud eller over i næste glas.
  • Nu tilbage til rødbederne: Når de er færdigkogt tages de op af gryden og får lov til at køle af indtil de er kolde nok til at du ikke brænder fingrene når skrællen skal af.
  • Smut rødbederne ud af skrællen, det er superlet, når de først er kogte. Skær derefter rødbederne i 1cm tykke skiver eller den tykkelse du foretrækker.
  • Hæld rødbedeskiverne over i glassene. Hæld den varme syltelage over rødbederne i glassene og sørg for, at rødbederne er helt dækket af væsken. Der skal være lidt luft øverst i glassene.
  • Lad glassene køle af til stuetemperatur, før du sætter dem i køleskabet. De syltede rødbeder smager bedst, når de har fået lov at trække 2-3 uger og er de steriliseret og konserveret rigtigt kan de holde sig i ca. 1 år.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop